Vad man gör en händelsfattig dag på biblioteket

När semestersolen gått och gömt sig och hösten gjort ett tillfälligt (?) besök verkar biblioteksbesökarna fastnat i sin förundran och istället för att låna böcker har de bestämt sig för att sitta hemma och kontemplera eller vad det nu är de gör. Det för i alla fall med sig att biblioteket blir öde och jag, som jobbar hela veckan, står inför klara sysselsättningsproblem. Så vad göra? Jo, man kan ju alltid

 • Leta fram bra, och helst snygga, böcker att skylta med så att de stackars förvirrade själar som faktiskt kommer in har något att hitta.
 • Läsa svb:s Höstens böcker 2010 – igen. Och hitta ännu fler böcker som måste läsas i höst eller genast…
 • Fundera en extra runda över vilka böcker jag skulle kunna låna med mig hem idag och ställa i hyllan för att sedan lämna tillbaka olästa om en månad…
 • Reservera åtta nya böcker som är utlånade eller finns på andra bibliotek och som jag känner en plötslig lust att låna och läsa NU men som troligen kommer att möta samma (olästa) öde som böckerna i punkten ovan.
 • Fundera över om det inte finns några böcker till resten av familjen som kan lånas eller reserveras. Reservera en bok till maken som jag tror att han någon gång nämnt…
 • Läsa 50 sidor i Brott och straff samtidigt som jag ser vänlig och tillmötesgående ut ifall någon skulle råka komma in.

Som ni ser finns det massor att göra också på ett folktomt bibliotek mitt i sommaren…

8 svar på ”Vad man gör en händelsfattig dag på biblioteket”

 1. Det där var ganska exakt vad jag gjorde på jobbet igår. Fast jag läste inte Höstens böcker 2010 utan BTJ-lista 15 eftersom vi hade bokmöte om den imorse. Och jag läste Utrensning istället för Brott och straff – men jag såg vänlig och tillmötesgående ut varje gång nån kom in. =) (Vilket inte var ofta.)

  Svara
 2. TidningsIda: Jo, de skulle ju det, det kan nog hända att de kan bli det ändå 😉

  Maria H: Vi är nog många som har det så i dagarna.

  Lotta: Nej visst är det otroligt 😉

  Martina: Jo, men BTJ-listan läste jag också, glömde att skriva upp den 😉

  Svara
 3. Åh jag vill också vara bibliotekarie! Men det är för sent för mig nu och jag har inget utrymme rent ekonomiskt för mer Csn-lån. Det verkar mycket bättre att jobba runt och med böcker än som säljare i butik. Jag älskade bibliotek som liten. Som vuxen har jag alltid haft en tendens till att tappa bort lånekortet om och om igen. Då brukar bibliotekarierna titta lite argt och uppgivet på mig och jag känner mig som världens slarver.

  Imorgon tror jag att jag ska ta tjuren vid hornen och försöka fixa ett nytt!

  Svara
 4. enligt o: Ja, det har sina fördelar 😉

  Marie: På biblioteket där jag jobbar kan man minsann låna på personnummer så där är det inga sura miner som gäller, på förra stället var de dock benhårda på lånekort så det är väl olika. Jag gillar den lite mer liberala stilen bättre 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.