En alldeles färsk långlista

Förra veckan offentliggjordes Man Booker Prize longlisten för 2010 och där fanns ju förstås några riktigt lockande böcker. Främst blir jag nyfiken på Andrea Levys The Long Song, Lisa Moores February och Emma Donoghues, vad det verkar läskigt andlösa, Room som också ges ut på svenska av Lind & co senare i höst så den ska jag i alla fall definitivt läsa. Vilka är era favoriter? Är det någon därute som redan läst någon av de nominerade och har en favorit?

6 svar på ”En alldeles färsk långlista”

 1. Inte läst än, men övertalade huvudbiblioteket att köpa in Room så att jag skulle få läsa den. Jag har reserverat den men det dröjer nog ett par veckor innan den kommer in.

  Svara
 2. Martina: Blir spännande att höra vad du tycker. Jag väntar tills i oktober när den kommer på svenska så ska jag tvinga biblioteket att köpa in den också 😉

  Svara
 3. Jag har inte läst en endaste en, kan bara vagt säga att namnet helen Dunmore känns bekant och att jag har en annan, gammal, Rose Tremain i bokhyllan. Oläst, tyvärr.

  (konstaterar roat att den där Moore-boken ser ut exakt som Rosamond lehmann-böckerna jag inhandlat.)

  Svara
 4. Snowflake: Ja, omslaget till Moore-boken känns ju inte så originellt direkt 😉 Känner också igen Dunmore men har inte läst något av henne.

  nilla: Den verkar väldigt intressant den också och precis som du lockas jag gärna av berättelser som tar sin utgångspunkt i enkla och vardagliga händelser. Kanske får hamna på min lista tillslut den också…

  enligt o: Ja, på gränsen till för läskig men jag ska försöka läsa den i alla fall…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.