16 april 2024

Juli som läsmånad

Jag hade stora ambitioner inför sommarläsningen i år. Särskilt stora eftersom jag varit inne i en sjukt lässugen period under våren. Att jag läst ganska lite av det jag föresatte mig att läsa förvånar mig inte särskilt mycket – det räknade jag ganska kallt med. Däremot är jag förvånad över att ha läst så få böcker. Lusten att snabbläsa och konsumera stora bokhögar har tagit semester verkar det som. Nu börjar den vakna igen märker jag men juli har varit väldigt lugn. Jag tror att det var när jag hittade Justin Cronins The Passage i början av juli som det hela saktade ner. Den var åttahundra sidor tjock och krävde sin tid och sin eftertanke. Den gav jag tre veckors lästid vilket jag är glad över så här i efterhand (och då också förstås). Höjdpunkterna utöver The Passage (som förövrigt kommer att recenseras här i början av nästa vecka) var Mäster och min nya bekantskap Neil Gaiman av vilken jag enbart läst halva novellsamlingen Fragile Things men jag vet att vi kommer att bli nära vänner vad det lider och jag tror att han har mycket att ge mig. Fragile Things är för övrigt den mest avslappnande och avslappnade bok jag läst på mycket länge.

Sammanfattningsvis har juli varit en skön, avslappnad och lugn läsmånad. Augusti blir nog mer intensiv med alla höstböcker som droppar in men nu är lässinnet uppvilat så det blir nog bra det också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.