Sommarenkät

Nu när sommaren börjar sjunga på sista versen (även om det kan vara några veckors fint väder så är ju sommarlovet och semestrarna slut för de flesta i alla fall) passar jag på att göra Bokhoras sommarenkät:

1. Bäst i sommar?

Joyce Carol Oates Blonde som stått i hyllan ett tag men som var väl värd tiden den tog att läsa.

2. Sämst i sommar?

Att jag drabbades av läströtthet och inte orkade med några av de där böckerna jag hoppats kunna läsa ut i sommar. Det bästa var när jag slutade noja över det och lät den läsning jag orkade med vara ren lustläsning.

3. Vad har du helst läst på stranden?

Läser inte på stranden eftersom jag där måste ha falkblicken på för att spana efter icke simkunniga barn men om jag kunnat så skulle det nog bli någon pocket eller ännu troligare DN.

4. Var har du läst mest?

I sommarstugan vid Klarälvens strand, på föräldrarnas veranda och på min egen balkong. Det vackra vädret har gett många sena läskvällar utomhus vilket varit underbart!

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Jag läste ju Blonde och det kan man nog kalla någon sorts projekt. Däremot blev det inget av med utläsningen av Jane Eyre men det får bli i höst istället.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Justin Cronins The Passage som jag hittade på okända vägar och som visade sig vara en av årets läsupplevelser. Otroligt tät och otroligt bra på många sätt.

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Det finns ganska mycket att se fram emot i höst tycker jag men del två i Del Torro och Hogans The Strain-trilogi (Förgörelsen) ligger bra till liksom Angelology och så Jane Eyre då förstås 🙂

Några andra som gjort enkäten: Bokbiten, Bokbabbel, En och annan bok, Bokstävlarna, Marias bokliv och Glorybox

3 svar på ”Sommarenkät”

  1. Jag gillade också Blonde. Det är ett par år sedan jag läste men man fick en lite annorlunda bild av Marilyn. Fast vilken hade jag innan, ingen egentligen. Och en del är ju förstås hittepå annars blir det ju biografi och det är det väl inte om jag minns rätt. Intressant i vilket fall.

    Svara
    • Väldigt intressant! Nej, det är ingen biografi utan snarare en tolkning av Norma Jean och hennes liv skulle jag vilja säga. Väldigt bra och tänkvärd är den i alla fall.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.