Bokregn över fiktiviteter

Jag ska bara ta upp ett litet i-landsproblem här med er idag och jag är inte riktigt säker på om det är för att skryta eller beklaga mig men så här är det i alla fall: jag drunknar i böcker! Alla bra böcker som ges ut i höst ges ut i augusti tydligen vilket resulterat i att recensionsexemplarshögen är ganska omfattande. Dessutom har det funnits bokreor och pocketerbjudanden lite varstans på senaste tiden vilket på ett märkligt sätt också resulterat i neddimpande paket i brevlådan. Och så underbara pocketkedjan som också spär på min att läsa-hög. Och så finns det ju en del böcker på biblioteket där jag jobbar som uttråkat ropar på mig hela dagarna – ”Låna hem meeej, jag måste få bli läst!”. Och vem är jag att neka liksom?

En liten stund förra veckan blev jag faktiskt lite stressad av den växande bokhögen men nu har jag läst en väldigt bra ny bok (Samtal med djävulen av Inger Edelfeldt som jag recenserar på måndag) och håller på med en annan (Vinteräpplen som är Josefin Sundströms väldigt braiga debutroman) så nu är jag på igen. Det blir lite av speedad lustläsning kan man säga. Så det här inlägget blev snarare skryt (kolla, min läslust är tillbaka och jag har många böcker att ägna mig åt – typ) än beklagande. En sån himla tur 🙂

14 svar på ”Bokregn över fiktiviteter”

 1. Jag lider av samma problem.. Bokhögarna tornar upp sig, inte minst den högen som består av recex… Och jag som egentligen int ehar tid att läsa för tillfället. Men rätt trevligt är det ju samtidigt att ha så himla mycket att läsa! 🙂
  (min Edelfeldt-recension kommer också på måndag, ska bli intressant att se om vi tycker lika)

  Svara
  • Det är ju väldigt trevligt om man bara inte låter sig stressas och jag börjar bli rätt bra på det nu 🙂 Ska bli roligt att få koll på vår Edelfeldtkompatibilitet på måndag 😉

   Svara
 2. Ett angenämt problem verkligen. Nu har jag inga rec.ex men köper på mig och reserverar böcker till höger och vänster vilket skapar viss beslutsångest, men det gäller att behålla lusten och inte känna måsten!

  Svara
  • Absolut! Läsning handlar ju om lust och det är härligt att det finns så mycket att läsa. Köper ju också en del och reserverar och lånar lite optimistiskt mycket ibland…

   Svara
  • Jag mailar förlag och önskar mig vissa böcker – från vissa förlag får man från andra inte men jag har genomgående blivit väldigt bra och positivt bemött av dem jag kontaktat.

   Svara
  • ”Tur för dig” 😉 Edelfeldtboken är riktigt bra och den borde dyka upp på biblioteken vilken dag som helst så du kan ju kanske låna den snart.

   Svara
 3. Den här sommaren har det bokregnat över mig också! Dock inga rec-ex, men lite stressad blir jag ändå av alla fina och bra böcker som bara värmer hyllorna här hemma. Och stressen kommer sig nog mycket av att jag inte har läst alls mycket den här sommaren som jag hade tänkt mig. Fyra långa (not) semesterveckor = ½ Marian Keyes-bok. *muttrar*
  Härligt att du har läslust och läsflyt!

  Svara
  • Jag läste inte heller så mycket som jag trott under sommaren, drabbades av någon sorts läströtthet vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag läst väldigt mycket under hela våren. Alla böcker man vill läsa NU kan helt klart göra att man känner sig stressad men förhoppningsvis återkommer läslusten till dig också så att du orkar läsa några av dem under hösten.

   Svara
 4. Hoppsan och jag som skryter med att ha fått 1 (ett) recex. i höst, mitt första!
  Stressen att läsa och att bli påverkad att skriva positivt om recex gör att jag tvekar inför fler……..dessutom är jag fullkomligt galen i biblioteket, lånar massor där men ofta blir det böcker som ha några månader eller tom år på nacken för att slippa reserv. avg. Men det var himla kul att hitta boken i brevlådan iofs…….:-)

  Svara
  • Recensionsexemplar är kul, som en present i brevlådan 🙂 Jag testade i våras och fick mersmak och den där känslan av att behöva skriva positivt har jag kommit ifrån, jag skriver det jag tycker helt enkelt. Dessutom ber jag bara om böcker som jag tror att jag kommer att gilla 🙂

   Svara
 5. Ah, nu blev jag riktigt avundsjuk, sa skulle jag ocksa vilja ha det! 😉 Ett I-landsproblem, aven om jag verkligen kan forsta stressen med att ha laspress pa sig! Da blir det ibland inget alls last, i alla fall kan det bli sa for mig…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.