Bokbloggsjerka om en drömbok

Dags för en bokbloggsjerka igen och den här veckan fråga Annika:

Vilken bok önskar du att du hade skrivit och varför?
Det finns ju en hel hög riktigt bra böcker som jag skulle känna mig duktigt stolt över att ha skrivit men om jag ska gå på intuitionen här så måste jag säga Christine Falkenlands Min skugga. Den är otroligt tät och samtidigt luftig på något märkligt sätt. Klaustrofobi och längtan, en huvudkaraktär så förvriden att hon skrämmer samtidigt som hon väcker medkänsla. Och språket som är alldeles underbart hårt och ljuvligt. Det vore inte helt fel att ha skrivit den… Men jag nöjer mig gärna med att snart ha skrivit något – min avhandling- över huvud taget…

6 svar på ”Bokbloggsjerka om en drömbok”

  • Egentligen är det obegripligt att någon kan skriva så starkt och beskriva så mycket på så få sidor. Mästerligt helt enkelt och mästerlig vill man ju vara… På ett plan kan jag ju faktiskt mäta mig med Falkenland nu när jag inser att jag kommer att producera vetenskapsvärldens kortaste avhandling… Naturligtvis kommer den vara full av nydanande forskning ändå och det är ju lite i den Falkenlandska andan 🙂

   Svara
 1. Hmmm, låter onekligen intressant så den får en plats på min att läsa lista. Verkar dock inte vara en genre som jag normalt sett läser, men jag försöker att vidga mina vyer och då kan den här boken inte vara helt fel 🙂

  Svara
  • Ja, läs den! En fördel är ju att det är just en kortroman så den lämpar sig bra som som genreintroduktör 😉 Det var min första Falkenland också och jag blev fast direkt.

   Svara
 2. Å Christine Falkenland är nog min absoluta favoritförfattare. Tycker att hon skriver otroligt vackert, tätt och liksom under huden. Mirja Unge är också en favorit med helt annorlunda och smittsamt språk (Boken Järnnätter). Och Selma Lagerlöf.

  Svara
  • Selma Lagerlöf är en favorit också för mig men Mirja Unge har jag inte alls läst, kanske borde det nu när du säger så…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.