Tematrio om sommarläsning

Lyran återvänder till bokvärlden och vill den här veckan veta mer om tre böcker vi läst i sommar så här är mina topp tre utan inbördes ordning:

Med tanke på att jag skrev förra veckan att jag skulle minnas den här sommaren som sommaren då jag läste Blonde så kan jag ju knappast låta bli att ta med den. Den var precis så där fantastisk som alla säger – en av få böcker som överlever en så massiv hajp med hedern i behåll. Den enda anledningen till att jag önskar att jag inte läst den är att jag gärna skulle uppleva den igen. Men det finns ju omläsningar…

En annan bok som jag bidragit lite till ett visst söndertjatande av är Justin Cronins mästerliga The Passage. Jag vet att en del undviker den för att där finns vampyrer, för att det är sf eller vad det nu må vara men jag säger bara – sluta med det! Det finns vampyrer och det är sf men det är först och främst en väldigt bra bok om vad det innebär att vara människa. Läs! Nu!

Sist men inte minst vill jag nämna en väldigt fin bok som jag läste lite i skymundan alldeles efter att jag läst ut Blonde. Det är Elin Boardys Allt som återstår som jag tyckte mycket om när jag läste den i juli men som sen har växt sig ännu starkare efter hand. Jag kommer fortfarande på mig med att tänka på Emma och barnen lite då och då – hur har de det tro och vad hände med dem sen, vilka liv fick de (barnen främst)?

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med min lässommar även om den inte blev så intensiv som jag trott på förhand. Hösten är desto mer boktät och också, i alla fall än så länge, full av små och stora guldkorn.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.