21 april 2024

Bokbloggsjerka om läsvanor

I veckans omgång av bokbloggsjerka vill Annika veta följande:

LYSSNAR DU PÅ MUSIK NÄR DU LÄSER? OM JA, VILKEN ÄR DEN ULTIMATA ”LÄSARMUSIKEN” ENLIGT DIG (JUST I DETTA NU!)? OM NEJ, HAR DU NÅGON ANNAN RITUAL KRING LÄSANDET SOM DU KAN DELA MED DIG AV?

Nej, nej och absolut nej. Jag kan inte läsa med musik vilket troligen beror på någon form av outvecklad samordningsförmåga. Musiken tar överhanden och så kan jag inte koncentrera mig på boken alternativt att boken tar överhanden och musiken blir till någon sorts oljudsmatta i bakgrunden. Så mitt svar är alltså nej 😉

Jag har nog inte så många ritualer heller utan läser så snart jag får möjlighet – var som helst och när som helst. Men en filt, en skön fåtölj med fotpall och en kopp te är ju inte helt fel…

8 tankar på “Bokbloggsjerka om läsvanor

  1. Kunde inte hålla med dig mer. Jag har dock en sak i ljudväg som är okej för mig, och det är människoljud på tunnelbanan. Konstigt nog är det väldigt harmoniskt för mig, att sitta intryckt mot ett fönster och sjunka in i min bok, med dovt människoprat runt omkring. Underligt.

    1. Ja, men det funkar för mig också! Tunnelbana åker jag i och för sig sällan men tåg är en av mina bästa läsplatser.

  2. Ditt exempel med filt, te och fåtölj ska jag utöva alldeles strax, men jag kommer att byta ut fåtöljen med soffa och te med kaffe 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.