Den här hösten…

… ser ut att kunna bli väldigt intensiv. Avhandlingen ska färdigställas och försvaras på en skräckefterlängtad disputation i november, några läskurser och pedagogiska poäng måste läsas och plockas innan jag kan kalla mig filosofie doktor (vilket jag väl inte kommer att gå omkring och kalla mig särskilt ofta sen heller men ändå…). Dessutom ska jag läsa en påbyggnadskurs på BHS och en barn- och ungdomslitteraturkurs på universitetet. Som grädde på moset har jag slutligen lyxat till det litet med en härligt höstig kvällskurs om litterära (och filmiska) vampyrer. Mycket av det mesta med andra ord och mycket läsning framförallt. Säkert stressigt och alldeles säkert fantastiskt roligt. Dessutom söker jag jobb så mycket jag bara kan och hoppas ju förstås på att det ska dyka upp något som passar och något bibliotek som vill ha mig – någonstans måste det ju finnas en bibliotekschef som begriper sitt eget bästa 😉

För bloggens räkning betyder det nog att jag kommer att skriva om barnboksklassiker emellanåt och troligtvis också lite om vampyrer – men inte mer än vanligt skulle jag tro… Helt klart är i alla fall att Dracula (som jag läser nu) och Låt den rätte komma in (som ska läsas i oktober) kommer att få lite utrymme framöver.

Vad gör ni i höst? Pluggar, jobbar, njuter av livet?

18 svar på ”Den här hösten…”

 1. Jag kommer att jobba vidare med romanen och alla filmmanus som jag har försummat eftersom det förstnämnda projektet har tagit all tid.

  Ska försöka bli bättre på att ta helg och inte jobba varje dag. 🙂

  Svara
  • Det låter som en bra idé, man måste få vara lite ledig ibland också – det brukar dessutom vara bra för kreativiteten 🙂 Det låter så spännande med både roman och filmmanus – en intressant höst för dig också med andra ord.

   Svara
   • Jo, precis, det brukar ju vara det. 🙂
    Ja, romanen vet jag ju att den kommer ut men eventuellt blir två av filmmanusen filmade också inom en snar framtid. Sedan skriver jag på ytterligare fem projekt + gör lite översättningar. Så det är fullt upp, haha!

    Vad är det din avhandling handlar om?

    Svara
    • Fullt upp minsann… Avhandlingen (som är skriven inom ämnet historia) handlar om kvinnors inomkönsliga relationer och deras (relationernas) maktskapande funktioner. Tidsperioden är 1700- och 1800-tal. Det är mer spännande än det kanske låter 😉

 2. Vad spännande med avhandling och disputation, lycka till! Själv ska jag skriva klart min avhandling pro gradu (längre än en svensk magistersuppsats tror jag, 80-100 sidor ska den vara), deltidsjobba om kvällarna, söka jobb lite smått, hänga med fästman och vänner samt LÄSA! Ungefär så

  Svara
 3. Jag hade tänkt plugga, men tänkte om. Har pluggat och jobbat allt för många år nu och behöver faktiskt inte poängen egentligen. Nu ska jag hinna läsa lite mer och jobbar med ett projekt som jag hoppas ska kunna fylla min tid lite. Får besked i slutet av september. Försöker leta mig bort från läraryrket en del av veckan i alla fall.

  Svara
  • Låter spännande med nya projekt! Det kan vara skönt att göra lite olika saker. När det gäller plugg och jobb samtidigt så förstår jag dig – det är roligt att plugga men någon gång måste man få vila ifrån det också. När jag tillslut får ett jobb hoppas jag kunna hålla mig borta från skolbänken i alla fall något år 😉

   Svara
 4. Lycka till med disputationen!
  Vad hösten kommer att bestå i vet jag inte riktigt, men bokläsning och ljudbokslyssning blir det i stora mängder i alla fall.

  Svara
 5. Lycka till med din intensiva men spännande höst!
  Själv skall jag försöka njuta av föräldraledigheten och inte duka under för karriärångest…
  I övrigt; klippa fårskallarna, gå på bokmässan, fira lite födelsedagar och läsa så gott det går.

  Svara
  • Tack! Föräldraledighet låter mysigt men också rätt intensivt, karriärångest däremot låter bara jobbigt så strunta i den 🙂 Fårskallar, bokmässa, födelsedagar och läsning låter som en bra kombo.

   Svara
 6. Fram tills att Svenska Spel ringer (vilken dag som helst nu) så blir det att fortsätta jobba heltid men jag tänker göra mitt bästa för att även njuta av livet! Två veckors break för en resa blir det i den intensiva jobbhösten och förhoppningsvis fina helger att njuta av ute samt mörka kvällar i soffan med böcker, film och tv-serier.
  Låter väldigt kul med ”vampyrkursen”!

  Svara
  • Jag väntar också samtal från Svenska Spel men de är lite sega tycker jag 😉 Skönt med resa mitt i höstjobbet! Vampyrkursen kommer bli lite av ett andningshål för mig så den ser jag fram emot.

   Svara
 7. Jag hoppas någon vettig ger dig ett stimulerande jobb. Själv söker jag för fullt sen några månader tillbaka och kan bara säga att arbetsmarknaden är galet svår…men det ska jag nog blogga mer om.

  Svara
  • Jag kan bara hålla med, galet svår… Jag håller tummarna för oss båda och för att arbetsgivarna förstår sitt eget bästa…

   Svara
 8. Den här hösten jobbar jag as usual, rearrangerar min bokylla (funkar faktiskt som terapi under mitt köpstopp!) och planerar att skrämma iväg soffpotatisen med en kurs i pilates och yoga samt simma lite nu och då 🙂 Och utöver detta såklart läsa, promenixa och dricka massa te!

  Svara
  • Bokhyllearrangerande är ju dessutom väldigt avslappnande samtidigt som det är lite kroppsarbete (i alla fall om man har riktigt många böcker) så det borde ju funka både mot köpstoppsångest och soffsittande 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.