21 april 2024

Bokslut augusti 2010

Precis som jag trodde så har augusti varit en intensiv läsmånad. Mestadels beror det förstås på att det kommer många nya, läsvärda böcker i början av hösten som förstås måste läsas och tyckas om. Och så dyker det alltid upp redan utkomna böcker som lockar till allt längre höstkvällar i läsfåtöljen.

Så vad har jag läst då? Jo – en deckare, ett tätt drama, en vampyrbok, några böcker om ondska och lite annat smått och gott. Glädjande nog har jag inte stött på några rejäla bottennapp under perioden. Inger Edelfeldts Samtal med djävulen var förväntat bra och intressant  liksom Ann Heberleins En liten bok om ondska. Den största positiva överraskningen bjöd Josefin Sundström på med sina Vinteräpplen. Men allra, allra bäst under augusti var de två senast utlästa – Steinar Bragis Kvinnor (som jag recenserar imorgon här på bloggen) och Christine Mavrikakis sagolikt fina Himlen i Bay City (som jag också ska recensera snart).

September inleds med två klassiker – Dracula och Jane Eyre (vilket par 😉 ) som båda är riktigt, riktigt bra vilket ju bådar gott inför nästa läsmånad.

8 tankar på “Bokslut augusti 2010

    1. 😉 Det enda de har gemensamt är väl att de existerar i två väldigt välskrivna och intressanta böcker…

  1. Du har två mycket intressanta läsupplevelser framför dig kan jag säga!
    Läste båda och analyserade dem (jomenvisst) när jag läste littvet! De säger båda mycket om den tid de skrevs i.

        1. Det är onekligen svårt att mäta sig med vampyrapokalypsen så jag förstår ditt dilemma 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.