Tematrio tunnisar

Efter en vecka av försjunkande i tegelstenar – vilka som lästs, vilka som inte lästs, vad en tegelsten egentligen är – så är det nu dags för tunnisarna. Lyran vill att vi i veckans tematrio berättar om tre korta böcker (100-150 sidor) som stannat i medvetandet.

Mörkt vatten av Joyce Carol Oates är en inte helt fantastisk men otroligt tät bok som är väldigt svår att släppa. Jag läste den i våras och det händer att den fortfarande kommer in i mina tankar. När jag sitter i en bil eller i närheten av vatten…

Min skugga av Christine Falkenland är en helt fantastisk kortroman som visar tjusningen med ”genren” – Falkenland är en mästare på att trycka in en hel värld på få sidor och ändå få det att kännas luftigt. En oerhört bra bok.

Robson av Pernilla Glaser är det i och för sig ganska länge sedan jag läste men jag minns fortfarande hur den nästan slet sönder mig inifrån. Det är hennes debutroman och handlar om hur hon mötte och förlorade sin kärlek, Robson. Oerhört fint och sorgligt om en kort tid (och på få sidor) som dröjer sig kvar.

7 svar på ”Tematrio tunnisar”

 1. Mörkt vatten hade jag glömt men nu påminner du mig genast. Den gillade jag mycket och du har rätt i att man påminns om den när man kör i mörkret nära vatten. Ganska otäckt faktiskt!

  Svara
  • Det var på vippen att jag glömt bort den men kom på den när jag kollade genom hyllorna efter bra tunnisar. En väldigt gripande bok sådär lite i skymundan.

   Svara
  • Jag grät litervis när jag läste Robson. Och jag vill också läsa mer Falkenland – började läsa Onåd för någon vecka sen och den verkar lovande.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.