Halvvägs sprunget

Idag var tanken att jag skulle ha läst och recenserat Maria Svelands nya roman Att springa men något hände på vägen. Jag fastnade helt enkelt i boken. Det beror inte på att det är dåligt eller oengagerande. Boken är tvärtom väldigt intressant och ödena i den griper tag i mig. Det är något annat som håller mig borta från den, ibland tror jag att det är språket som inte alltid jobbar med berättelsen, ibland tror jag att det är att den är så tung, ibland irriterar jag mig över att den är ganska stereotyp. Kanske är det allt det eller något annat… Halvvägs har jag kommit i alla fall och hela sträckan ska springas, om än saktfärdigt, under den närmaste tiden. Tills jag kommit i mål och kan avkunna min dom finns en hel rad andra recensenter som orkat snabbare än jag – En full bokhylla skriver såhär och Johanna L på Bokhora tycker såhär (jag har än så länge inte läst en enda recension eftersom jag vill försöka hålla mig öppen inför boken men jag kommer att göra det så snart jag läst och formulerat mina egna tankar).

Och förresten! Senare idag kommer en recension av en bok som jag faktiskt kommit igenom och som jag dessutom tyckte väldigt mycket om.

6 svar på ”Halvvägs sprunget”

 1. Håller med Full bokhylla. För en som blev helt trött av alla hyllningar av Bitterfittan och aldrig läst en rad i den, är det intressant att berömmet inte är lika översvallande med den här.

  Svara
  • Nej, jag har förstått att meningarna går lite isär om den här boken även om jag försöker akta mig för recensionerna 😉 Jag tillhör ju dem som inte älskade ”Bitterfittan” utan blev väldigt provocerad av den men det får jag kanske utveckla en annan gång…

   Svara
 2. Den här kom hem här om dagen så jag försöker undvika alla inlägg om den även om det är svårt för tillfället 🙂 Jag gillade verkligen Bitterfittan så det skulle vara intressant att höra din version!

  Svara
  • Det är jättesvårt att undvika recensioner när man vill det… Jag har ett kluvet förhållande till Bitterfittan, har vissa invändningar samtidigt som jag tycker att det är en oerhört viktig bok. Jag kommer med all sannolikhet skriva om det när jag recenserar ”Att springa” eftersom det händer ihop med min upplevelse av den.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.