16 april 2024

Bokbloggsjerka om filmatiseringar

Ni har väl inte missat Annikas bokbloggsjerka som kastar sig runt bland bloggarna under helgerna? Det roligaste med hela fenomenet är förstås att man hittar en hel hög nya bloggar att läsa så häng med du också! Veckans bokbloggsjerka ställer följande fråga:

VILKEN ÄR DEN BÄSTA RESPEKTIVE DEN SÄMSTA FILMATISERINGEN DU NÅGONSIN HAR SETT? MOTIVERA GÄRNA VAD SOM VAR BRA RESPEKTIVE DÅLIGT!

Jag är ju väldigt svag för Jane Austen i såväl bok- som filmform men det ska ju erkännas att det finns några mindre bra filmatiseringar. En favorit är dock BBC:s Stolthet och fördom med Jennifer Ehle och Colin Firth som följer boken väldigt nära utan att det för den skull blir konstigt. En annan bra film som baseras på en bok, och som jag plötsligt blivit sugen på att se om, är Gökboet. Jag har dock inte läst boken så jag kan egentligen inte uttala mig om ifall den är en bra överföring eller inte…

När det gäller dåliga filmatiseringar så kan jag pinsamt nog inte komma på någon även om det förstås finns tonvis. Istället lämnar jag en fråga till läsaren – jag har hört att filmatiseringen av Tidsresenärens hustru ska vara riktigt dålig, stämmer det? Är det någon som sett den och kan berätta för mig om jag ska se den eller inte? Sen undrar jag också över filmatiseringen av Byatts Possession (med Jennifer Ehle, igen, och Jeremy Nortam) – är den så dålig som ryktet säger?

2 tankar på “Bokbloggsjerka om filmatiseringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.