En allt för detaljerad redogörelse av min torsdag

07:00 – klockan ringer på ett hotellrum i Borås (där jag varit på kurs btw), jag är helt oförstående men begriper efter en stund att den vill mig något… Efter dusch, trist frukost och adjö-vinkande till den högljudda fläktd*****n på rummet tar jag bussen till Götet.

08:30 Nils Eriksson terminalen. Låser in bagage och haltar mig upp mot mässan. Här kanske en informativ parentes kan vara på sin plats. Till er helgbesökare på mässan har jag egentligen bara en sak att säga – välj skor med omsorg. Jag vet ju det själv också egentligen men det slog ändå slint när jag stod i hallen klockan fem i tisdags morse och gjorde mig redo att åka. Jag valde helt fel kan man säga, jag hade ont och letade nya skor i Borås redan på tisdag eftermiddag men var tyvärr inte särskilt framgångsrik på det området. Men med högvis av plåster och en lätt ansträngd gångstil så gick det ju ändå vägen… Så att säga. Slut på parentes.

09:15 (ca) Väl på mässan följde jag min plan som var att inte ha någon plan. Några måsten, som Uppsala English Bookshop och SF-bokhandeln hade jag ju men annars drev jag mest runt. Snål som jag är så köper jag sällan något som inte är väldigt billigt eller väldigt speciellt så min kasse fylldes med gratistidningar, förlagskataloger, några muminbokmärken och två 25-kronorsböcker (Sarah Waters Nattvakten och en roman av Alice Hoffman som jag ju längtar efter att få återupptäcka). Sen kan jag ju inte gå förbi SF-bokhandelns monter utan att köpa något så det fick bli Neil Gaimans American Gods att läsa på tåget.

12:10 Tränger in mig i ett hörn med en hög gungande barstol lutad mot en vägg. Äter en vaniljbulle (intresseklubben, om den existerar fortfarande, noterar) och funderar över hur jag ska ta mig ut med förståndet och fötterna i behåll. Är det inte ovanligt mycket folk för att vara en torsdag på bokmässan? Varför är det ingen som säljer Sharp Objects som jag glömde hemma (biblioteksboken alltså) men skulle ge ganska mycket för att få läsa på tåget hem? Vad har jag missat? Vad kommer jag ångra att jag inte såg när jag kommer hem (penguinanteckningsböckerna mest)?

12:20 Går en runda till, ganska planlöst.

13:15 Går ut från mässan. Kippar efter andan och haltar in mot stan för att få lite mat.

14:00 (ca) Placerar mig i halvskön fåtölj på stadsbiblioteket och läser i tur och ordning GT:s Ungkulturbilaga om barn och monster (gratis från mässan), Dagens Nyheter (gratis från mässan) och American Gods (inte lika gratis men från mässan).

16:00 träffar 16 trevliga bokbloggare* i bastuliknande värme på centralt beläget café. Umgås, utbyter erfarenheter och lär känna varandra. Oerhört trevligt och spännande att träffa människor man tycker sig känna trots att man aldrig träffats ”på riktigt”. Tyvärr måste jag rusa vid 18 eftersom jag har ett tåg att passa.

Hela resten av kvällen: På tåg. Läser, lyssnar, stirrar. Trött, fotförtvivlad och hemlängtig men väldigt, väldigt nöjd med min mässtorsdag.

* De jag träffade på bokbloggsfikat var Karin på En bokcirkel för alla som ordnat träffen, En full bokhylla är en rikedom, Enligt o, Calliope Books, Bokbabbel, BiaSparrow, What You Readin?, Marias bokliv, Booky Darling, Petra på Breakfast Bookclub, Lyran, Anna Ljungdahl, Bokomaten, Arinas bibliotek och och dagarna går. – vill ni se bilder kan ni med fördel leta runt hos dem

6 svar på ”En allt för detaljerad redogörelse av min torsdag”

    • Tur att det var ok med detaljerna 🙂 Och det var en bra dag på alla sätt och vis (utom ur ett fotperspektiv kanske…). Handskaket får vi ta en annan gång det kommer ju fler bokmässor och bloggträffar.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.