16 april 2024

Vad jag ska göra sen

Behöver jag säga att jag är något stressad och ganska liten som människa just nu. Ni som följer mig på twitter har ganska länge kunnat läsa om mina vedermödor med tabeller, abstract och oregerliga textstycken och vet att det är lite mycket nu. För att inte försjunka helt i überstressen ägnar jag en hel del tid åt att planera vad jag ska göra sen. Efteråt. Efter den 8 oktober (som är det magiska datumet för när jag måste skicka avhandlingstexten till tryckeriet). Just nu har jag kommit såhär långt i de dagdrömmarna:

 • Jag ska ta en eller två dagar ledigt och bara ligga och dö i sängen eller tv-soffan innan jag tar tag i alla kurser jag hamnat efter med.
 • Jag ska åka alldeles själv till en stad ganska nära mig och släntra runt i affärer, köpa kläder, skor och annat livsnödvändigt. Dessutom ska jag fika och titta på folk som springer omkring och stressar.
 • Jag ska läsa lugnt och avslappnat, inget stress inför recensionsdatum eller allmän upptrissad stissighet som jag inte kan släppa efter jobbdagen, nej lugn och ro. Framförallt bara lugn och ro.
 • Sen ska jag köpa en massa tv-serier (Twin Peaks…) och musik och böcker och…
 • Jag ska äta oförsvarliga mängder choklad och Ben och Jerrys-glass (företrädesvis Chocolate Fudge Brownie-varianten). Bara för att…
 • Och så ska jag krama mina barn extra hårt. Verkligen sätta mig ner med dem och se de där underbara små individerna som njuter av sin verklighet hur den än ser ut. De har ju liksom ingen aning om varför jag är som jag är just nu.

Så ser listan ut just nu men den blir stadigt längre. Alla inköp blir nog inte av, det ska ju till pengar för sånt, men lugnet och ron hoppas jag på att hitta. Har ni några förslag på hur jag borde belöna mig när avhandlingsskrället är skickat till tryck?

17 tankar på “Vad jag ska göra sen

 1. Givetvis borde du baka en tårta och äta hela själv samtidigt som du tittar på massor av halvskrala filmer med Freddie Prinze Jr. Det är ju som vi redan vet ett vinnande (och mättande) koncept.

  1. Naturligtvis mycket goda råd alltihop. Nu tror jag i och för sig att jag lämnat Freddie Prinze Jr- tiden bakom mig men det finns ju andra halvkassa filmer att njuta av. Och tårta – absolut!

 2. Planera in betydligt mer än två dagar, för det tar betydligt längre tid än så att varva mer (men å andra sidan ska du inte varva ner för mycket förrän EFTER disputationen). Så om jag ska säga något realistiskt så är det att det är tröttande att göra alla de roliga sakerna också – det blir en stress att man plötsligt ska hinna ha roligt, även om det är välbehövligt.

  Fokusera på barnen, glassen och att dö i sängen. 😉

  1. Du har helt rätt – barn, glass och säng är det viktigaste och kanske stirra in i väggen några timmar också… Det är ju det där med disputationen också som ska klaras av och överlevas (och allt som ska göras innan det är dags) Men efter den, då ska jag…

 3. Tack för paketet, bloggas när jag får bättre tid. Jag har läst Jordahl, men ger den gärna vidare till någon.
  Egentligen behöver du inte fler belöningsförslag, men ryggmassage eller ansiktsbehandling är ju alltid en trevlig belöning.
  När ska du lägga fram avhandlingen?

  1. Bra att det kom fram som det skulle men vad trist att jag missat att du läst Jordahl redan, kanske var de andra nya för dig i alla fall? Ryggmassage låter ju väldigt trevligt, ska prata med maken om det 😉 Disputationen är den 19 november – ett datum jag ser fram emot med mycket blandade känslor kan jag säga…

 4. Åh, först: GRATTIS, fanken va bra jobbat! Sen: Jag skulle unna mig en dag på badhus/spa med simning, bastu, bubbelbad, massage, långlunch, promenad i höstsol, köp av flera magasin typ Vanity Fair, VI Läser, Karavan, Språk, Filter, Vouge, sen ta med mig make/pojkvän/Maka/flickvän/vän/mamma/pappa till en skön restaurang för att bara snacka av mig, äta och dricka, lyssna och bara bli trött, salongsberusad och underbart trött. Morgonen efter käka lugn frukost och hela dagen sen med alla magasinen i sängen eller i soffan med myskläder och kaffe/te.

  Än en gång- BRA JOBBAT!

  1. Tack så mycket, och tack för det ypperliga förslaget. Jag ser bilden tydlig framför mig och den ser alldeles underbar ut. Ska definitivt försöka få till något sånt men jag är rädd för att det får vänta tills efter disputationen, men då jäklar…

  1. Det ser jag verkligen fram emot – den bästa sortens koppla bort avhandlings-aktiviteten 🙂 Dessutom får man inte gå direkt på det vilsamma efter en stressperiod det är bättre att trappa ner med lite vild tex mex och intensiva samtal om böcker och barn.

 5. Har inte så mycket att tillägga när det gäller förslag förutom en sak: gotta dig ordentligt i hur j-a bra du är som har lämnat in – riktigt njut av det. 🙂

  1. Det ska jag verkligen göra. Tar jag mig igenom de här sista dagarna till absolut sista deadline med förståndet i behåll (nåja) så kan jag klara vad som helst 🙂

 6. Du MÅSTE ju fira med att läsa om En skugga blott och glädja dig åt att du åtminstone inte har en rival som försöker stjäla dina anteckningar (och ev mörda dig också)! Ska själv läsa om den när vi går in i november, så tokritualist som jag är.

  Angående filmer (vi skippar halvkassa) så funkar Winona Ryders tidiga produktion (sent 80-tal/tidigt 90-tal) väldigt bra ihop med Ben & Jerrys. Alternativt gamla John Hughes-filmer.

  1. Självklart, ännu ett oemotståndligt tips. En skugga blott får det naturligtvis bli. Jag är förövrigt väldigt glad att jag inte behöver ta itu med sådana kollegor vid sidan av allt annat 😉 Winona Ryder låter ju också bra, John Hughes har jag inte så bra koll på men det mesta passar väl till Ben & Jerrys eller?

 7. Jag tycker att du, om du inte är allergisk eller så, ska låna en hund, om du inte har en redan 🙂 I ett par dagar kan det vara alldeles underbart och avslappnat!

  1. Vilken bra idé! Jag kan låna mammas hund ett tag och njuta av hundpromenader och hundgos och sen lämnar jag tillbaka henne när det börjar bli för kravfyllt, en suverän lösning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.