Tröst

På tal om det jag skrev igår och det Anna skrev häromdagen så måste jag bara säga att det är oerhört (alltså oerhört) farligt att som obotlig boknörd och stressad självömkare sitta framför datorn hela dagarna. Särskilt när man verkligen måste prestera något. Hej tröstshopping liksom… Det klickas hem några penguinmuggar ena dan och sen kommer jag på att jag ju måste ha de där böckerna som någon tipsat om och behöver jag inte Sharp Objects också – den är ju helt ok på svenska men en så bra bok vill man ju egentligen läsa på originalspråk och dessutom måste man väl få ha den kvar i hyllan och inte bara lämna tillbaka till biblioteket? Och så var det ju det där med alla böckerna på vill läsa-listan – borde jag inte köpa några av dem nu för att liksom belöna mig? Nu när jag ju faktiskt har det lite jobbigt (ynk, ynk).

Helt klart borde jag bli en sån där som kan tycka att ett gott dagsverke är betalning i sig. Istället är jag en sån som tycker att ett gott dagsverke bör belönas med ett bokrelaterat inköp och att ett dåligt dagsverke måste kompenseras med ett… ja just det – ett bokrelaterat inköp. Det värsta är ju att det inte ens är särskilt synd om mig vilket borde göra det svårt att motivera tröstköp. Hjälp!

12 svar på ”Tröst”

 1. Du skulle ha slagit till på Dark Places också, säger en annan Helena med samma tröstshoppingtendenser! Klickade hem en maffig Adlibrisbeställning häromdagen med motiveringen ”Därför att jag frös på vägen från bussen, och så gör det lite ont i halsen också”. Bättre än att ta till flaskan, I guess…

  Svara
  • Jamen precis det finns ju alltid beteenden som är sämre. Och böcker är ju så mycket mer än läsning, en inredningsdetalj till exempel… Dark Places har jag faktiskt redan beställt så den står på vänt tills jag är klar med den första. Sharp Objects har jag ju lånat på biblioteket så den behöver jag ju egentligen inte köpa för att få läsa den, men jag vill ju…

   Svara
  • Och den är ju så himla bra att du nog måste ha den i alla fall. Själv har jag lånat den på biblioteket men den är nog oerhört mycket bättre på engelska än den översättning som jag har… Men jag ska försöka lugna ner mig jag också.

   Svara
 2. ….jomen så att… jag har också haft ont i halsen, haft mycket på jobbet, haft sjuka kissar och varit ruskigt trött och frusen… och det bästa är att till helgen kan man ju fira att det är helg också! Kan också gott motivera lite fira-shopping.;)

  Svara
  • Det tycker jag absolut. Särskilt det där med sjuka katter är ju jobbigt, man känner sig ju så hjälplös och då kan man verkligen behöva muntra upp sig lite när de mår bättre. Och det gör man väl bäst genom shopping (eller genom att äta något ganska onyttigt) eller? 😉

   Svara
 3. Ser inga som helst konstigheter i dina resonemang! Så länge det finns mat på bordet och inte bara bokhögar, och ni har var sin säng, inte bara bokhyllor – why not 🙂

  Svara
  • Ja, mat har vi ju och sängar – risken är väl bara att de snart inte får plats för alla bokhyllor och läshögar 🙂 Skönt att du förstår hur jag resonerar!

   Svara
 4. Hög igenkänningsfaktor! Logiken går inte alltid ihop – köper fler böcker för att det är synd om mig som inte hunnit läsa så mycket som jag vill… Lyckades också klicka hem Sharp Objects härom dagen, det kunde ju inte räcka med de 20 böcker jag redan köpt i september 🙂

  Svara
  • Nej men 20 böcker räcker ju inte, särskilt inte om man är stressad och inte har tid att läsa. Alldeles glasklart! Sen är det ju faktiskt så att man, när man väl får tid att läsa, måste ha en drös olästa böcker på vänt eftersom man aldrig riktigt kan veta vad man blir sugen på att läsa härnäst. Det är helt enkelt bäst att bunkra upp när man kan 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.