13 april 2024

Jerka om recensioner och sånt

Efter en liten paus drar bloggjerkan igång igen och den här veckan vill Annika ha svar på följande fråga: NÄR DU SKRIVER RECENSIONER: SKRIVER DU DEM UNDER TIDEN DU LÄSER ELLER VÄNTAR DU TILLS DU HAR LÄST UT HELA BOKEN?

Och föga anar Annika hur komplicerat och detaljerat svaret på den frågan riskerar att bli… Innan jag blev med bokblogg och således läste ganska normala mängder böcker skrev jag sällan ner något om mina läsupplevelser. Det kan jag vara lite sur över nu, tänk vad kul (och användbart) det hade varit med såna anteckningar… Nuförtiden är jag dock klokare och skriver lite varstans.

Recensionerna skriver jag aldrig förrän jag läst ut boken. Direkt efteråt eller efter någon dag skriver jag så ett utkast till en recension för att någon dag senare skriva om den med lite perspektiv på läsupplevelsen. Sen publicerar jag. Men så har jag också en läsdagbok där jag kan anteckna under läsningen, där jag inte behöver bry mig om att undvika spoilers utan kan diskutera slutet och enskilda händelser. Där markerar jag citat som betyder något för mig och sätter också ett betyg på en femgradig skala. Recensionerna på bloggen är, vanligen, mer genomtänkta medan läsdagboken mer består av tankefragment och känslor. Så svaret på frågan är att jag skriver mina recensioner efter att boken är utläst – och under tiden…

En tanke på “Jerka om recensioner och sånt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.