Tematrio titelmän

Som en uppföljare på förra veckans titelkvinnor ber Lyran oss den här gången berätta om tre böcker med ett mansnamn i titeln. En inte helt lätt uppgift märkligt nog men efter att jag publicerat det här kommer väl högvis av titelmännen drälla in i hjärnan på mig igen…

Dracula – mer vampyr än man kanske men han får ändå hänga med. Den här boken är ju en klassiker och som vampyrfantast borde jag ju ha läst den för länge sen men det var först nu i september jag tog tag i den. Och den var bra, men Carmilla var bättre…

Doktor Glas är ju en alldeles fantastisk bok om en man och hans inre kamp. Gregorius är en lite torrare men ändå bra bok om en annan mans inre kamp i samma skeende. Vill man grotta ner sig ordentligt tycker jag att Kerstin Ekmans Mordets praktik om mannen som menar sig vara Söderbergs förlaga till doktor Glas är väldigt fin.

Adjö Herr Muffin handlar ju förvisso om ett marsvin men uppenbarligen en marsvinsherre så han får väl vara med också?

4 svar på ”Tematrio titelmän”

 1. Det blev ju klockrena exempel trots allt! Jag tycker det är väldigt vanligt med namn i titlar och inte bara när det handlar om verkliga personer, som Serenys bok du nämner nedan, utan även för fiktion i allt från Strindberg till Rowling.

  Svara
  • Ha, ha jo det har du ju helt rätt i den gode Albert Speer tänkte jag inte på, och inte heller Jesus som jag skrev om häromdagen. Det är ju precis som du säger det finns ju hur många titelmän som helst men min hjärna drabbades väl av någon sorts låsning 😉

   Svara
 2. Jag hade också med Dracula på min lista, det kändes ofrånkomligt 😉 Dracula läste jag för ganska många år sedan men Carmilla har jag aldrig läst, det blir definitivt ett projekt!

  Svara
  • Carmilla är väldigt lättläst (mer så än Dracula tycker jag) och inte så avskräckande lång, kan funka bra som höstläsning.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.