13 april 2024

En rapport mitt i…

… tittandet på Firefly. Som Joss Whedon-fantast måste man ju förr eller senare hamna här och nu är det min tur. En aning skeptisk till en början och ganska avskräckt efter många kommentarer från andra Whedon-fans upplever jag serien som långt bättre än jag förväntat mig. Jag är ju uppväxt med västernfilmer och rymden är ju ofta spännande på film. Dessutom finns ju den karaktäristiska humorn där och embryon till intressanta karaktärer. Det är ju inte direkt djuplodande men ändå nog bra för att jag ska önska mig mer än de där 12 avsnitten som finns…

… tegelstensutmaningen. eller, ja ”mitt i” är väl lite att ta i här men jag har börjat i alla fall. Fågeln som vrider upp världen har jag läst ett kapitel i mest för att känna mig för (det kändes bra 🙂 ). The Secret History av Donna Tartt är dock den jag tänker läsa först och där har jag nu i alla fall kommit 50 sidor och känslan är den att det inte direkt kommer att bli svårt att motivera mig själv att läsa de närmaste dagarna. Jag är kanske inte helt fast än men är rätt övertygad om att jag kommer vara det snart.

… väntan på den tryckta avhandlingen-fasen… Här är jag väl egentligen också bara i startgroparna men jag har i alla fall läst korrekturexemplaret och konstaterat att det kommer bli en relativt tunn men skitsnygg bok till slut 🙂

13 tankar på “En rapport mitt i…

  1. Jag också faktiskt, jag tror jag kommer vara rätt arg över nedläggningen när jag sett alla avsnitten…

 1. Vad kul att du gillar Firefly! Men visst tar det ett tag att vänja sig, f.f.a. vid hur de pratar. Men sen så! Som sagt – himla synd att det inte blev mer.

  1. Ja, det tar ett tag särskilt som det inte är textat (inte min dvd iaf…). Det känns lite som att man måste se om iaf de första avsnitten för att fatta allt 😉 Jag känner redan nu att det nog hade kunnat bli en riktigt bra serie om den bara fått chansen, 12 avsnitt är ju ingenting i sammanhanget (det tog ju några säsonger innan Buffy lyfte på riktigt också).

   1. Aha, den aspekten tänkte jag inte på (textningen alltså)! Jag syftade mest på att jag tyckte att cowboyrymdtugget kändes rätt töntigt i början innan jag vande mig. 🙂

    1. Jo cowboyrymdtugget var en utmaning först (och otextningen gjorde det än mer utmanande 😉 ) men när man kommer in i det köper man det. Och jag håller med om att Firefly har en kortare startsträcka än Buffy. Hade varit intressant att se vad som kunde ha hänt med Firefly om det fått några säsonger.

  2. Jag tror jag mest reagerade på de kinesiska svordomarna när jag såg de första avsnitten. Typ ”Vad var det där? Hör jag dåligt?” innan jag fattade att jag faktiskt inte ska förstå vad de egentligen säger… 😉

   Missa inte filmen ”Serenity” sen när serien är klar, Helena! Den är väldigt bra, men jag tror nog att man helst borde ha sett hela serien innan man ger sig i kast med den.

   1. Det kinesiska svordomarna ja, de är ju en aning märkliga 😉 Jag har faktiskt sett ”Serenity” för flera år sen och gillade dne väldigt mycket, jag tycker den ger en bild av vad Firefly kunde ha blivit om den bara fått fortsätta ett tag till. Jag tänker helt klart se om den när jag sett igenom serien.

    1. Märkliga, fast rätt roliga tycker jag. 🙂
     Ja, filmen visar ju verkligen vilken potential serien faktiskt har. Om den bara hade fått större budget, lösare tyglar från tv-bolaget och förtroende för ytterligare en säsong…

    2. Absolut, det är ju så med Whedon att man inte kan tro att den fulla potentialen ska uppenbara sig efter fem avsnitt, han behöver lite längre tid på sig för att få fram det han vill säga. Tycker att tv-bolagen borde ha fattat det nu…

 2. Nej, vad roligt! Jag har just sett klart alla Firefly, för första gången, jag också, otextat! jag hade inte alls några problem med att vänja mig vid språket, men var aningens skeptisk innan efter en del överpositiva entusiaster snarare. Men jag blev jätteförtjust!! GUD, vad synd att de lade ner den.. och sista avsnittet känns lite… som att de hastigt fick göra något när de fick veta att det inte skulle bli fler avsnitt.

  1. Vad kul att vi är några stycken som verkligen gillar Firefly! Jag har tre eller fyra avsnitt kvar nu och vill inte riktigt tänka på att det inte finns fler sen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.