Mina nomineringar

Breakfast Book club lanserar nu ett bokbloggarnas litteraturpris där alla bokbloggare som känner sig manade kan nominera sina favoritböcker från det senaste året. Jag känner mig självklart manad och hoppas här på en vinnare som jag faktiskt både läst och förstår mig på 😉 Själva nominerandet är dock svårt. En svårighet är ju att böckerna måste finnas översatta (annars hade ju exempelvis The Passage lätt platsat på min lista). Till slut bestämde jag mig för att helt och hållet gå på känsla och mina nominerade böcker är helt enkelt de älskansböcker som ligger allra närmast hjärtat i år:

5 poäng Flickan med glasfötter av Ali Shaw

4 poäng Främlingen i huset av Sara Waters

3 poäng Himlen i Bay City av Katherine Mavrikakis

2 poäng Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger

1 poäng Att föda ett barn av Kristina Sandberg

Självklart drabbas jag redan av dubier inför den inbördes placeringen och alla de böcker som jag gillat men som hamnar utanför femman… Men såhär bestämmer jag att jag tycker, nu i alla fall 😉

6 svar på ”Mina nomineringar”

  1. Niffenegger kommer med på min lista också, sedan får jag se. Inte läst Främlingen i huset men skulle gärna vilja. ÅÅÅåååhhhh, så många böcker så lite tid..:(

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.