16 april 2024

Hej då, pocketkedjan

Så var pocketkedjan avslutad… En full bokhylla är en rikedom drog igång det här jätteprojektet i vintras och nu är de sista paketen skickade och mottagna. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig nu när jag inte har det där månatliga överraskningspaketet att vänta på. Å andra sidan kan jag behöva en paus för att läsa ikapp alla böcker jag fått 😉

Mina paket, som jag har fått från Hanna innehöll (de fetstilade har jag läst, de rödmarkerade har skickats vidare):

Kuipers Livet på en kylskåpsdörr

Munro Kärlek, vänskap, hat

Alfredsson 50 grader från varmvattnet

Kluun En sorts kärlek

Skäringer Dyngkåt och hur helig som helst

Jansson Sommarboken

Sandstrak Mr Tourettes och jag

Wägner Pennskaftet

Shaffer Querneseys…

Krauss Kärlekens historia

Alfredsson Kvinnorna på 10e våningen

Heberlein Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Schulman Skynda att älska

Bennett Drottningen vänder blad

Atwood Kattöga

McCarthy Vägen

Hanff Brev till en bokhandel

Det är svårt att plocka ut favoriter eftersom jag fått väldigt många bra böcker under kedjans gång. Men paketet med Mia Skäringers och Tove Janssons böcker var nog största fullträffen eftersom jag älskade dem båda. En annan favorit är förstås Alice Munros Kärlek, vänskap, hat som kom i det allra första paketet. De tre sista böckerna lovar också att bli favoritböcker men eftersom de anlände i veckan så har jag inte hunnit ge mig i kast med dem än, men jag längtar…

Jag har, förutom de rödmarkerade ovan också skickat dessa böcker till Marie:

Brontë Agnes Grey

Walters Ett förvridet sinne

Roth Envar

Niffenegger Tidsresenärens hustru

Aijvide Lindqvist Människohamn

Jansson Sommarboken (jag behöll den jag fått i kedjan och skickade en ny till Marie 🙂 )

Franchell Väninnan

Lagerlöf Löwensköldska ringen

Jordahl Jag skulle vara din hund…

Alla dessa har jag läst och tyckt om, de flesta finns recenserade tillsammans med de fådda böcker jag hunnit läsa – gå in i recensionsregistret ovan och leta på 🙂 När det gäller de ivägskickade böckerna är jag särskilt glad över att Tidsresenärens hustru föll Marie i smaken såpass mycket.

Jag är jätteglad att jag hoppade på pocketkedjan trots att jag inte hade så bra koll på vad det var när den drog igång. Det har varit väldigt roligt och klurigt att sätta ihop bra bokpaket till Marie, någon gång har jag ju råkat skicka något hon redan läst men för det mesta har det gått bra 🙂 Att hitta det där gröna paketet i lådan och liksom smyga upp det för att inte göra slut på spänningen direkt har också varit väldigt roligt. Mot slutet har jag inte haft tid att läsa precis alla böcker som jag gjorde i början av kedjan men nu när den är slut så har jag en liten hög med böcker som jag ska ge mig på snart och som jag ser mycket fram emot att läsa.

2 tankar på “Hej då, pocketkedjan

  1. Låter som en hur bra och rolig grej som helst det där med pocketkedja! =) Och om du börjar sakna den alltför mycket så kan du ju alltid dra igång en ny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.