Det blir inget

Jag hade tänkt att jag kanske skulle blogga något nu när jag nästan skrivit 3000 ord på den där förbenade tentan som ska vara inne imorgon. För att fira. Något om August-nomineringarna kanske… Men så bläddrade jag ner lite i bloggen och fick syn på fotot av pocketkedjepaketet jag fick förra veckan. Slogs av tanken att de där pralinerna som tronar på toppen faktiskt fortfarande står i ett skåp och väntar på mig. Eller ja, i alla fall hälften av dem. Så det blir inget initierat augustinlägg (det hade det nog iofs inte blivit ändå eftersom jag inte läst nästan några av de nominerade böckerna). Jag har annat för mig…

10 svar på ”Det blir inget”

 1. Det är klart du ska läsa i stället för att blogga! Bästa vilan efter avhandlingar och tentor är kanske en bloggpaus, så att man inte ständigt känner att man måste leverera leverera leverera, antingen man har nåt vettigt att säga i ämnet eller inte 😉

  När jag är inne i en intensiv bloggningsperiod så ser jag ständigt bloggvinklar i allt jag är med om. Det är både kreativt och tröttsamt, och jag märker hur skönt det är att ha en liten bloggpaus på nån vecka eller två ibland. Man går ner i varv och lever i nuet på ett annat sätt!

  Ta nu hand om dig, du duktiga nästan-doktor, och njut av lite läsning!!

  Svara
  • Tack, Vixxtoria, du har ju rätt som vanligt (har du inte alltid det? 😉 ). Men det är så svårt att ta en bloggpaus bara sådär. Under slutarbetet med avhandlingen var bloggen lite av en tillflyktsort men nu har det onekligen varit en period när jag känner att energin för bloggskrivande (eller kanske framförallt bloggtänkande) har sinat. Just nu känns det som att det mest blir recensioner här för de orkar och vill jag skriva allt eftersom jag läser men så mycket annat kul händer inte just nu. Försöker bottna lite i att det får vara så nu ett tag.

   Svara
 2. Ja, jag har förstås alltid rätt, men det är lite förmätet av mig att säga det själv, så det är bra att du inser det 😀

  Jag hade också bloggen som livlina och sällskap under de intensiva månaderna när jag färdigställde mitt manus.

  Men jag tror också på att bloggpauser (eller pauser från ”allt”) är nödvändiga, särskilt när lusten sinar. Jag har haft några stycken sådana sedan jag började blogga (2-4 veckor har de nog varit på), aldrig särskilt planerade, mer än när jag haft semester, utan det har bara blivit så att jag inte orkat skriva… Och det har varit skönt att inte hela tiden leta i min omgivning efter bloggidéer, och se verkligheten som blogginlägg. Och även om läsningen av böcker på många sätt fördjupas av att man funderar över vad man ska skriva om boken på bloggen sen, så är det skönt att sluta tänka så för ett tag. så här är det för mig, och andra (t ex du) kanske känner och tycker ochv ill något helt annat än att bloggpausa då och då.

  Men en sak har jag i alla fall märkt nu, och det är att man _inte_ tappar läsare för att man väljer en kort paus. De återvänder i större skaror – lovar!!

  En stor kram! (det behöver man alltid, eller hur?)

  Svara
  • En kram behöver man alltid, alltid! Jag håller med dig om det fina med att ta en paus då och då och det är oerhört sällan som det kommer planerat för mig heller (annat än när det gäller sommarsemestrar osv). Som det är nu så tänker jag mig att jag ändå ska fortsätta att skriva recensionerna eftersom jag fortfarande tycker att de är väldigt roliga att snickra ihop men de andra inläggen får vänta så länge de inte kommer till mig av sig självt (vilket de ju kommer att göra tillslut eftersom det alltid brukar infinna sig en period av bloggabstinens efter en ”paus”). Jag har liksom varken tid, ork eller lust att värka fram några inlägg just nu. Dessutom tror jag som du erfarit att läsarna kommer tillbaka och att risken att tappa dem ligger mer i att skriva tillkämpade, trista och på olika sätt dåliga inlägg än att ta ledigt ett tag. Så just i denna sekund är min programförklaring följande: inga framvärkta inlägg bara inspirerade och lättskrivna recensioner av böcker som lästs med lätt sinne och glädje 🙂

   Svara
 3. Det låter bra. Så länge glädjen finns, så behöver man nödvändigtvis inte ta en bloggpaus (jag vill ju inte tvinga dig).

  En kram till då, baraföratt 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.