Tematrio läsning

Den här veckan undrar Lyran om vi läser annat än skönlitterära böcker och vad i så fall det kan tänkas vara för något. Jag läser ju på gränsen till sjuka mängder böcker som recenseras här på bloggen. Till det kan jag lägga en hel del barnboksläsning förstås och en och annan fackbok inom historia och litteraturvetenskap eller liknande. Och ändå finns det märkligt nog tid över också för annat läsande…

Dagens Nyheter dimper ner i lådan varje dag (utom söndagar vilket varje vecka påminner om en av nackdelarna med att bo lite off) och jag försöker läsa den någon gång under dagen. Vanligen blir det en kortare dos på morgonen och sedan ikappläsning på kvällen. Kulturdelen läses alltid mest noga medan sportdelen sällan öppnas (inte för att jag skulle vara ointresserad av sport men min sportinfo får jag nog mest från tv och internet). Nyhetsrapporteringen försöker jag få en överblick över men jag tror att jag missar en hel del, det är i alla fall vad min man påstår…

Filter är en gammal förälskelse. I början sträckläste jag den på en helg så fort den damp ner i lådan men nu har den blivit mer av ett dåligt samvete. Jag läser lite här och lite där men hinner sällan fördjupa mig i de längre artiklarna trots att det är dem jag egentligen gillar bäst.

Jag har varit och är delvis fortfarande en omläsare av rang. Maria Lang-böcker kan jag exempelvis läsa hur många gånger som helst. När det gäller min egen text, avhandlingen, så har jag dock nått en punkt där jag snart får psykbryt om jag tvingas läsa den igen. Men, trots det måste jag göra en sista genomläsning innan disputationen om några veckor. Sen ska den dock få vila i några år, troligen närmare 10… Lite trevligare läsning som jag troligen kommer att ägna mig åt för att slippa läsa avhandlingen är förstås alla bokbloggar som jag så gott som dagligen hälsar på hos och några andra skribenter som jag också gärna ”besöker”. Markus Larsson på Aftonbladet är en av dem vars bok-, film- och musikreflektioner jag gärna läser. Det var exempelvis han som upplyste mig om förträffligheten i David Nicholls One Day (som jag i och för sig inte läst än men vars svenska utgåva jag nu inväntar lite andlöst – den kommer i dagarna…)

Så ni behöver på intet sätt vara oroliga, jag sysselsätter mig;) Det finns läsning, överallt…

1 svar på ”Tematrio läsning”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.