Vampyronsdag

Idag ska jag lämna in terminens sista tenta. I ämnet vampyrer i litteratur och film… Just nu har jag således huvudet fullt av Anne Rice, Charlaine Harris, Bram Stoker och deras skapelser. För att ”fira” detta lanserar jag nu en ny sida/avdelning här på bloggen som helt ägnas åt vampyrerna. Den är tänkt som en service till mina mer vampyrnördiga läsare och där finns allt samlat som jag skrivit om de huggtandsförsedda gynnarna- recensioner, funderingar och tv-serietyckande.

För att fira öppnandet av denna portal mot mörker och ondska bjuder jag i eftermiddag på ett synnerligen fiktivt bubbelparty, likaledes fiktiva snacks och en något verkligare recension av John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in som jag äntligen tagit mig för att läsa. Så välkommen in att utforska min vampyriska värld och välkommen på eftermiddagens ”releaseparty”!

14 svar på ”Vampyronsdag”

  • Det är en kvällskurs på Karlstads universitet – oerhört spännande diskussioner och analyser har den bjudit på så den kan rekommenderas!

   Svara
  • Den heter ”Vampyrer i litteratur och film”. Den ges nog inte nu i vår utan du får nog ge dig till tåls till nästa höst då den förhoppningsvis kommer tillbaka. Själv hoppas jag på en fortsättningskurs till hösten men det är nog tveksamt om det blir någon 🙁

   Svara
  • Välkommen in! Jag önskar att alla tentor vore lika roliga att skriva som den här, jag jämför vampyrtemat i ”Dracula”, ”Dead Until Dark” och ”Låt den rätte komma in” – mycket intressant och sjukt roligt 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.