Jag överlevde!

Jag bloggar, alltså är jag… och således överlevde jag också disputationen. Efter sex års mer eller mindre närvarande oro och arbete fram mot just den dagen har den äntligen passerat. Och jag satt där i två timmar och svarade på frågor av varierande svårighetsgrad, svimmade inte, godkändes och fick många kramar efteråt. Det är definitivt ingenting jag skulle vilja göra igen men heller inget jag vill ha ogjort.

Efteråt blev det roligt mingel och en hel del prat om böcker eftersom institutionskollegornas present var just böcker (lite vampyrer och en väldigt vacker utgåva av Malla Montgomery Silverstolpes memoarer). Dessutom fick jag ett presentkort (modell större) på sf-bokhandeln också vilket naturligtvis gläder mitt bokhungrande hjärta 🙂 Min kloke och fine man hade inte bara tipsat mina kollegor om lämpliga presenter med den äran, han kom med den allra bästa presenten själv när det visade sig att vi ska åka till London på kortsemester om några veckor. Gissa om jag har fixat reseguider redan 🙂 Är det förresten någon av mina beresta läsare som vill tipsa om något jag inte får missa i London? Museum, historiska platser, bibliotek, bokhandlar – allt är av intresse!

Och tusen tack för alla hållna tummar, lyckönskningar och grattis jag fått här på bloggen och via twitter. Det värmde och hjälpte uppenbarligen 🙂

24 svar på ”Jag överlevde!”

 1. Oj så roligt. Gratulerar så mye. Blir så glad av att läsa att det går bra för andra. Det inspirerar mig väldigt och ger mig styrka. En resa till London – den häftigaste staden som finns. ja Rom delar favoritplatsen för mig. men åker man till London så måste man besöka Key garden och Hampton Court Palace, som dock ligger en bit utanför London. Sedan så alla bookshops och secondhand marknader, brukar finnas massor av böcker där. Glöm inte kamera, batterier och minneskort. Det finns en mängd grejer att finna på i denna magiska stad, lika bra att göra ett faställt schema på vad så man verkligen hinner med. Glöm inte de fantastiska restaurangerna, speciellt vietnamesika, det ska finnas en på Kensingtongarden tror jag det heter, mycket god mat där. Trevlig resa…

  Svara
  • Tack, roligt att kunna inspirera! Och tusen tack för Londontipsen! Vi ska definitivt ha en lista över saker som måste ses och någon sorts schema (även om vi ska försöka få tid att bara strosa också). Dina tips ska genast kollas upp 🙂

   Svara
 2. först – GRATTIS! 🙂 och så till Londontipset… om du gillar konst är National Portrait Museum ett måste. det är ett kronologiskt sorterad museum med porträtt, gamla kungaporträtt högst upp och massor av ascoolt modernt porträttfotografi längst ned. jag blev helt begeistrad när jag halkade in där av misstag för några år sedan.

  Svara
 3. Hjälp vad bra du är! Det måste vara både skönt och konstigt att allt är klart. Det var längesedan jag var i London, men det är verkligen en fantastisk stad. Vet att jag tillbringade hur många timmar som helst i en flera våningar stor bokaffär. Himmelriket!

  Svara
  • Jag hoppas verkligen på att hitta såna bokaffärer men att jag kan hålla mig från att köpa upp hela lagret 🙂 Och det känns väldigt skönt, och väldigt konstigt… Det tar nog en stund att landa

   Svara
  • Tack! Jag ska sannerligen pusta ut de närmaste veckorna. Det blir minimalt med plugg, lite jobb och mestadels bara sova, läsa, blogga, andas…

   Svara
 4. Gud så roligt att allt gick bra! Jag vet precis hur kul – och hemskt – det kan vara med först långdraget avhandlingsskrivande och sedan nervpirrande disputation; min sambo disputerade förra året. Själva dagen för disputationen är helt bisarr, när flera års arbete ska bedömas på bara ett par timmar. Lättnaden när det är över är obeskrivbar 🙂

  Så njut av den välförtjänta Londonresan! Där finns ju hur mycket som helst att se, men två ställen du absolut inte får missa är Forbidden Planet på Shaftesbury Avenue (som SF-bokhandeln fast 10 ggr större, med allt du kan önska dig av fantasy) och Hatchard’s på 187 Picadilly. Hatchard’s är Londons äldsta bokhandel och är precis sådär som man vill att en bokhandel ska vara. Många rum fulla av böcker, hyllor i mörkt trä, knarrande golv… Missa inte!

  Svara
  • Bisarr är ett perfekt ord för att beskriva disputationsdagen. Det är en väldigt märklig upplevelse att flera års arbete ska bedömas och betygsättas och avslutas på så oerhört kort tid. Och efteråt är lättnaden så oerhörd att man bara vill sova…

   Tusen tack för tipsen om Forbidden Planet och Hatchard´s – de kommer definitivt att få ett besök av mig!

   Svara
 5. Hurra! Och du är verkligen värd alla belöningarna!
  Själv är jag värdelös på att komma ihåg namn och adresser för London-tips, men jag åker aldrig till London utan att göra ett besök på Camden market. Mysigt, nördigt och fullproppat med bisarra små stalls som säljer skumma accessoarer.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.