21 april 2024

En utmärkelse

Jag har ju varit aningens frånvarande den senaste veckan men gissa om jag glatt mig åt att jag fått hela tre awards under tiden jag varit ”borta”. Det är Eli, Maria och Den besatta som förärat mig denna fina utmärkelse. Tack snälla, det värmer ett i övrigt ganska uttröttat blogghjärta 🙂

Enligt reglerna ska jag nu berätta om tre av mina favoritförfattare och nämna någon av deras böcker som jag tycker särskilt bra om. En kul men svår uppgift, att bara välja tre…

Maria Lang är väl en föga kreddig författare men få har gett mig så många avkopplande och goda lässtunder som hon. Den absoluta favoritboken i hennes digra produktion är nog Mördaren ljuger inte ensam som var hennes debut. Allra bäst tycker jag om Puck-böckerna och mot slutet måste jag säga att böckerna tappar i både energi och kvalitet men herregud vem kan begära att allt ska vara mästerverk när man skriver typ 50 böcker…

En annan favorit är Barbro Lindgren som jag älskar för hennes värme och barnsliga humor. Måste jag välja en favorit så blir det Vems lilla mössa flyger som förvisso är en barnbok men samtidigt en filosofisk måstebok för alla vuxna. Och så kan jag inte låta bli att nämna Benny, denna älskansgris…

Min sista favorit blir Jane Austen eftersom hon också är en sådan som följt mig länge. Jag gillar naturligtvis romantiken men det som gör Austen austensk är i mina ögon ironin, den svarta sarkasmen och samhällskritiken. Favoriterna har växlat bland hennes verk, Emma och Stolthet och fördom älskade jag mest som yngre men idag tror jag att min favorit är Övertalning. Älskar Anne Elliot!

Den sista uppgiften förbunden med utmärkelsen är att skicka den vidare till fem andra bloggar. Men eftersom jag är lite efter och faktiskt tycker att det är ännu svårare att välja bara fem bokbloggar än tre favoritförfattare så hänfaller jag åt det för bokbloggvärlden så signifikanta gruppkrameriet. Awarden skickas härmed vidare till alla inspirerande bokbloggar som jag läser och gläds åt så gott som dagligen. Min länklista ger en god bild av vilka dessa är.  Har ni förresten tips på bra bokbloggar som jag missat att länka (för att jag inte hittat dem än eller för att jag slarvat), alla förslag emottages tacksamt.

Uppdatering 29/11: Snälla Bokomaten har också förärat mig ett körsbär, tusen miljoners tack för denna värme i vinterkylan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.