Nörd!

Jag tror att det är officiellt nu att jag är en fullfjädrad och total Joss Whedon-nörd. Grundkursen bestod av hängivet Buffytittande i två omgångar. Påbyggnadskursen krävde försjunkande i de kanske något mer obskyra Dollhouse och Firefly (naturligtvis följt av Serenity). Därpå följde ett begär att äga alla dessa serier och filmer vilket markerar en ny nördighetsnivå. Till detta kommer också en växande uppskattning för allt som Whedon någonsin jobbat med – Toy story har exempelvis en särskild lyster i barnfilmslådan här hemma. Det som gör att jag nu anser att jag börjar närma mig examen i Whedonskolan är mitt nyuppnådda innehav (observera innehav, vilken amatör som helst kan titta gratis på youtube men jag äger den…) av Dr Horrible´s Sing along Blog. Det är en något märklig, oerhört rolig och rätt tragisk musikal där vissa sjunger hellre än bra. Handlingen kretsar kring superskurken Dr Horrible (Neil Patrick Harris) som försöker ta sig in i Evil League of Evil men stoppas av vidrige superhjälten Captain Hammer (Nathan Fillion). Sjukt, inte sällan amatörmässigt och alldeles, alldeles underbart. Jag är medveten om att beskrivningen ovan av min galopperande Whedonfaiblesse troligen också skulle kunna användas för att beskriva någon form av sjukdom men jag väljer att kalla det nördighet, det låter lite bättre så… Hur som helst så rekommenderar jag alla Whedonfans att se denna 43 minuter långa pärla, och det är ok att bara titta utan att äga. Nästan…

Jag har börjat samla på mig Angelsäsonger via tradera nu också, bara så ni vet…

Behöver jag förresten säga vad jag tycker om att Warner Bros ska göra en ”reboot” av Buffy utan Joss Whedon? För tydlighets skull kan jag säga att jag tycker att det stinker rätt rejält.

10 svar på ”Nörd!”

 1. Joss Whedon fick snabbt status Husgud i mitt liv. Karln är fantastisk! Hans sätt att skapa karaktärer liknar ingenting annat, man köper alla universum och världar då huvudpersonerna är så sammansatta. Det är sällan en fråga om gott eller ont, utan folk får vara just folk – med allt vad det innebär. Och då spelar plastiga monster (Buffy) ingen som helst roll. Allt handlar om personligheterna och hur de interagerar med varandra.

  Har just sett de tolv avsnitten som gjordes i serien Firefly och avslutade med filmen Serenity. Är fortfarande helt stum av att serien inte ens fick en andra säsong. Ett enormt slöseri med talang!

  Svara
  • Jag håller förstås med. Få kan skapa karaktärer som Joss Whedon. Jag gillar särskilt det som du säger att de får vara människor med fel och brister och att de som är ”bad guys” också utrustas med karaktärsdrag som gör dem älskansvärda.

   Det är helt klart oerhört tråkigt att Firefly inte fick mer tid på sig, jag är (förstås) övertygad om att det hade kunnat bli fantastiskt om serien bara fått lite mer tid.

   Svara
  • Visst är den en pärla. Jag köpte den främst eftersom jag ville komma åt extramaterialet (bakomfilmer osv) och det var värt det för man får mycket om den speciella processen bakom.

   Svara
 2. Buffy är en av världens bästa serier, och Angel är väldigt bra också. Funderar på att kolla igenom alla med Whedon. För det jag har sett är fantastiskt. Men min stora idol kommer nog alltid vara JJ Abrams som gjort Lost, Fringe och Alias bland annat 🙂

  Svara
  • Jag håller med om att Buffy är en av världens bästa serier. Angel har jag ju inte sett än (…) men Firefly är också bra och vittnar om att den kunde ha blivit något riktigt intressant om den får fortsätta. Dollhouse är aningens kyligare men jag tycker dess två säsonger är bra och hade tjänat på en fortsättning. JJ Abrams har jag inte så bra koll på och jag tillhör en av dem som aldrig hoppade på Lost-tåget, kanske senare…

   Svara
  • Jag tycker absolut att den inre nörden ska bejakas. Just nu jobbar jag på att skaffa alla Whedon-serier (har Angel och andra säsongen av Dollhouse kvar att köpa) men jag gör de flesta inköpen på tradera för att undvika ruinering 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.