Julklappsshopping…

… är ju som vi alla vet en svår vetenskap. Förmiddagen ägnades åt julklappsshopping i den högre skolan (många shoppingställen, många julklappsmottagare och dessutom ett inhandlingsuppdrag från kära mor) vilket resulterade i inte bara en hel hög efterskickade klappar utan också, märkligt nog, en hel del nya böcker till mig… Det är ju inte direkt första gången – när jag var yngre brukade jag slå in såna köp i julpapper och sätta etiketten ”Till Helena från tomten” på dem för att på något sätt skyla över min brist på självdisciplin. Nuförtiden försöker jag inte lura någon. Dagens julklappsbeställning till mig själv landade här:

Den glömda trädgården av Kate Morton (efter att ha läst hennes första kan jag inte tänka mig bättre jullovsläsning än Morton).

Pretty Monsters av Kelly Link (än en gång influerad av en av Helenas alltid lika pricksäkra hyllningar på blogg och twitter, Buffy nämndes visst…)

The Killing Circle av Andrew Pyper (också en smula påverkad av Helena mfl men det jag inte kunde värja mig emot den här gången var omslaget… Handlingen verkar också ok…)

Moab is my Washpot av Stephen Fry (jag ska ju faktiskt till London om några veckor och något mer engelskt än Fry kan jag inte tänka mig, jag måste förbereda mig!)

Som ni ser så finns det fullgoda ursäkter (hm, nåja) för varje köp och det blev ju bara fyra böcker till mig vilket är några färre än det jag beställde till andra. Faktiskt. Problemet är ju bara att jag inte är färdig med julklappsinköpen än…

6 svar på ”Julklappsshopping…”

 1. Hehe, som sagt på Twitter så shoppade även jag loss, min rapport kommer imorgon 😉 Och min recension av The Killing Circle (också jag gillade) kommer nästa vecka, har haft ett sådant läsflow och tydligen också en massa annat strunt att blogga om så jag tvingas sprida ut mina recensioner lite 😀

  Svara
  • Det känns skönt att det är fler än jag som ägnar sig åt bokshopping för tillfället… Ser fram emot din Pyperrecension. Känner igen det där med läsflow och eftersläntrande recensioner, jag har också en hög som ska portioneras ut.

   Svara
 2. Klart motiverad beställning ju! Måste passa på att berömma din ypperliga smak! (Ja, jag har läst och hyllat samtliga böcker i beställningen…) Vad kul att du gillade Morton, har jag missat reccen? (Har också haft läsflow, vilket jag tror är intimt sammankopplat med att jag knappt bloggat eller läst andra bloggar…)

  Svara
  • Ha, ha jag visste inte att du gillat Fry också 😉 Känns tryggt att ha en så pålitligt ”förläsare”! Jag gillade Morton väldigt mycket men recensera den har jag inte hunnit än, det kommer i början av nästa vecka. Läsflow=recensionstorka (eller i alla fall seghet, jag har en del recensioner på g men de måste vänta på sin tur)

   Svara
  • Definitivt livsfarligt! Det lustiga i sammanhanget är ju att jag inte ens varit inne på adlibris idag (jag håller annars med om att det är farligaste stället), men det gick ju ”bra” ändå 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.