Läsplats

Dags för en bokbloggsjerka igen och den här gången är frågan:

VAR LÄSER DU HELST?

Svaret är, som vanligt, långt och fulproppat med ”å ena sidan” och ”å andra sidan” men den något förenklade sanningen är ju att jag läser så gott som överallt. De enda ställen som går bort är nog bilen (åksjuk), bussen (dito) och badkaret (skräckslagen att få vatten i böckerna+att jag förhåller mig oförstående till njutningen av badkarsbad överhuvudtaget). Tv-soffan, sängen och toaletten är dock väl utnyttjade läsplatser. Men nu handlade ju frågan i ärlighetens namn om var jag helst läser och då är svaret egentligen helt okomplicerat. Hösten inleddes med att vi införskaffade en ny läsfåtölj till vardagsrummet och i den trivs vi numera utmärkt – såväl vuxna som barn och kanske framförallt katten. Men de kvällar när jag vinner slaget (=hinner före katten) om fåtöljen så är min favoritläsplats denna:

PS: Det brukar och ska finnas en filt där också men den har någon snott och lagt i soffan… DS

7 svar på ”Läsplats”

 1. En läsfåtölj skulle jag också ha, eller jag har en men jag har ingen bra lampa till den. Det ser mysigt ut med en läshörna (med eller utan katt…)!

  Svara
  • Egentligen är den ju allra bäst tillsammans med katten men hon har en förmåga att flyta ut i fåtöljen och se oerhört sur ut om jag flyttar på henne (vilket man ju får förstå) 😉

   Svara
 2. Tjusningen med badkar har jag heller aldrig förstått mig på och det första vaktmästarna fick bära ut ur min nuvarande lägenhet var just badkaret.

  Däremot skulle jag ge nästan vad som helst för en skön fåtölj med fotpall. I ärlighetens namn är det nog tur att jag inte är innehavare av en sådan då jag är tämligen säker på att jag skulle vara högst ovillig att flytta på mig 🙂

  Svara
  • Och den här fåtöljen har inbyggd fotpall… Jag är också väldigt ovillig att flytta på mig när jag väl lagt beslag på den måste jag säga. Skönt förresten att det finns en badkarsskeptiker till, vi har kvar det för barnens skull men sen åker det ut.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.