En trio önskningar

Denna vecka handlar tematrion om julklappsönskningar vilket jag tycker är ett oerhört sympatiskt ämne. Det svåra med bokrelaterade önskningar är att jag inte allt för sällan köper alla böcker jag kan tänkas vilja ha men några önskningar ska jag väl lyckas komma på…

Jag äger förvisso alla böcker om Sookie Stackhouse men de första åtta existerar i min hylla som synnerligen vällästa pocketar och jag skulle gärna vilja byta ut dem mot inbundna varianter (med originalomslag naturligtvis, inga hemska tv-varianter här inte). Det är dock aningens för lyxigt att köpa böcker jag redan har varför detta projekt fått anstå, jag intalar mig själv att det ska vara mitt sätt att fira när jag någon gång får ett riktigt jobb. Skulle funka som julklapp också…

Jag vill gärna äga alla Maria Lang-böcker, och det är ju en del. Helst av allt vill jag ha de där fina originalupplagorna förstås. Jag bär ständigt en lista i plånboken över vilka böcker jag äger och i vilken utgåva (pocketar och gamla biblioteksböcker byter jag gärna ut) så att jag ska ha informationen till hands när jag snubblar över någon Langklassiker på Myrorna eller liknande. Ett budgettips alltså om man bara har lite tid att leta och är villig att göra inbrott för att inspektera hur mitt Langbestånd ser ut 🙂

Vill man göra mig riktigt, riktigt glad ska man annars ge mig ett presentkort på valfri bokhandel (internetbaserad eller kanske ännu hellre en som finns ”på riktigt” så att jag verkligen kan botanisera bland hyllorna och hitta något jag inte visste att jag vill ha). Jag som allra helst vill ha böcker i julklapp men är rätt besvärlig med vad det ska vara för böcker uppskattar friheten i ett presentkort och dessutom räcker det ju ett tag, kanske, i alla fall över mellandagarna (för då sätter jag inte min fot på en affär)…

2 tankar på “En trio önskningar”

  1. haha, även jag tog ”fuskalternativet” med presentkort, men det är någonting jag verkligen skulle vilja ha, det finns ju med bland mina julklappstips till bokmalen också!

    Svara
    • Ibland måste man ju få ”fuska” lite 🙂 Det finns någon sorts vanföreställning om att presentkort är en tråkig present men det är det ju bara om man ger det slentrianmässigt. Ett presentkort på en bokhandel skulle nog vara poppis hos de flesta boknördar (och kanske även bland vanligt folk?).

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.