Julenkät

En bokcirkel för alla publicerade häromdagen en julenkät som jag naturligtvis måste svara på:

1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?

För ett utförligt svar se gårdagens tematrio. Förenklat kan jag säga att jag gärna tar emot presentkort eller fyller på min Maria Lang-samling. Inbundna Sookie Stackhouse är heller aldrig fel 🙂

2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.

Om jag trodde att Jimmie Åkesson skulle läsa och ta till sig så skulle jag gärna ge honom Lena Sundströms Världens lyckligaste folk men jag är aningens skeptisk till mottagandet. Istället ger jag Wolf Hall av Hilary Mantel till Peter Englund så kan vi diskutera boken och framtida nobelpris sen 😉

3) Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp

Nu räknar jag inte med dem jag tänker ge mig själv då… Någon ska få Hungerspelen (som jag sjukt nog inte läst själv än, men jag litar på alla andra…). Vem det är som är den lyckliga mottagaren avslöjas inte då han/hon möjligen läser här ibland.

4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?

Inte nu längre. Innan barnen var jag väldigt traditionsbunden och firade på ganska likartat sätt med mina föräldrar varje år. Nu alternerar vi mellan jul i min familj och jul i makens. Dessutom har min familjs jular ändrats en hel del på grund av att min syster också alternerar och att släktingars ork tryter i takt med stigande ålder. Julmat och paketöppning ingår i alla mina jular men själva utförandet skiljer sig lite från år till år.

5) Vad har du alltid på ditt julbord?

Köttbullar och Janssons (vilket jag avskydde som barn). Julmust!

6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1.

Någon form av cool och lyxig mobiltelefon (typ i-phone ni vet) med en massa funktioner jag inte begriper men gärna vill ha ändå. Jag kommer aldrig komma mig för (eller ha råd) att köpa en själv så jag får hoppas på tomten 🙂

4 svar på ”Julenkät”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.