Varför inte en dystopi i jul?

Jag är en sån som hatar vinter rätt rejält och det enda som får mig att överleva varje år är julen. Ljusstakar och julklappsfunderingar håller mig uppe i denna annars tröstlösa verklighet av iskyla och snöyra (hata!). Min favoritsysselsättning är förvisso att köpa julklappar (böcker) till mig själv men jag tycker också väldigt mycket om att ge bort. Därför tänker jag redan nu hålla en liten utlottning här på bloggen. Tävlingen/utlottningen öppnar nu och pågår fram till och med den 12/12, på så sätt hinner jag skicka ut vinsten i god tid före jul vilket garanterar vinnaren finfin julläsning.

Vinsten då, undrar vän av ordning. Jo, en av mina största läsupplevelser i år förstås. Och en av de snyggaste böckerna dessutom. Justin Cronins The Passage (läs gärna min recension av den här). Berättelsen utspelar sig i ett USA där katastrofen slagit till – en smitta har slagit ut större delen av befolkningen och förvandlat dem. Den resterande människospillran tvingas försöka bygga ett fungerande samhälle där deras förmåga att samarbeta och känna empati sätts på prov. Boken kan föras till vampyrgenren men jag kan inte nog framhålla hur lite jag vill att ni ska bry er om det. The Passage är en bok om innebörden i att vara människa och om svårigheten i att bygga och upprätthålla en civilisation snarare än en klassisk vampyrskildring. Så även om du är vampyrskeptiker så hoppas jag att du vill ge boken en chans, den är nämligen väldigt, väldigt bra…

För att få en lott i lotteriet krävs att man lämnar en kommentar till det här inlägget, för att få två lotter krävs att man också skriver något om utlottningen på sin blogg (och lämnar en länk bland kommentarerna). Utlottningen pågår fram till den 12/12 klockan 24. Lycka till!

35 svar på ”Varför inte en dystopi i jul?”

 1. Åh, den här låter ju alldeles fantastisk. Klart jag vill vinna! Har ingen blogg, men jag hoppas att en lott räcker hela vägen.

  Svara
 2. Gillar vintern och snön men har svårare för vampyrer! The passage verkar dock synnerligen läsvärd, jag skulle väldigt gärna vilja ha den i julklapp!

  Svara
 3. Jag vill vara med! Ska försöka komma ihåg att skriva ett inlägg med i dagarna men just nu hinner jag inte, i så fall återkommer jag med en länk också 🙂

  Svara
 4. Ja! Mer dystopier åt folket. Har läst flera inlägg om dne här som gjort mig nyfiken. Kommer skriva ett inläggoch länka till dig också, men hinner nog inte just nu.=)

  Svara
 5. Jag hoppas det är okej att hoppa på utlottningen trots att jag inte har någon blogg?! Än så länge håller jag mig till att LÄSA bokbloggar och skriva recensionerna i en anteckningsbok…

  ”The Passage” har funnits ett tag på min ”att läsa”-lista så det vore en trevlig julklapp att vinna! (Och jag älskar vampyrer!)

  Svara
  • Självklart kan du vara med ändå! Att recensera i en anteckningsbok är förstås också helt ok, men det är väldigt roligt att bokblogga också så prova på det vettja 🙂

   Svara
 6. Jag vill inte tävla, för jag har redan läst boken och måste säga att jag avundas er som inte har läst den än! Helt klart en av de bästa böcker jag läst. Och så undrar jag – ni som har läst den – tips på liknande böcker? Jag saknar den ju….snyft!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.