tematrio nyårslöften

Nyårslöften är något jag slutat avge för länge sen eftersom jag är så särdeles dålig på att hålla dem. Nuförtiden kallar jag det förhoppningar… Lyran vill veta vilka bokrelaterade löften/förhoppningar vi avgett i år (eller ifjol då om det ska vara så petigt…):

Precis som förra året siktar jag på att läsa minst 52 böcker nästa år. En bok per vecka känns som en lagom utmaning. I år landade jag på det dubbla vilket jag förstås hoppas på för 2011 också. Ju fler böcker man läser desto större chans att hitta de där riktiga guldkornen.

Mina bokinköp måste begränsas. Något köpstopp kan det inte bli tal om men någon sorts idé om att jag ”måste” läsa någon oläst bok i bokhyllan innan jag köper en ny håller på att födas.

Jag ska börja läsa kapitelböcker för T som nu har hunnit bli 5 och borde kunna uppskatta det. Just nu är jag barnsligt sugen på att återbesöka Bullerbyn och Katthult framförallt.

6 svar på ”tematrio nyårslöften”

 1. L gillar en del kapitelböcker, men inte Emil. Favoriterna har varit Bullerbyn (lagom långa kapitel) Madicken och Lotta när det gäller Astrids böcker. Mamma Mu har också varit ett säkert kort. Nu är det dock bara Nalle Puh som duger.

  Svara
  • T fick välja själv igår eftermiddag och då blev det Madicken, hon satt som ett ljus hela tiden och ”läste” sen själv i boken resten av kvällen 😉 S var inte lika förtjust…

   Svara
 2. Jag tycker det har varit både skönt och roligt att läsa kapitelböcker. Skönt därför att man kan vila i texten, och ”läsa på” precis som det står (oftast, det händer att jag skippar en del längre krångliga partier), och roligt därför att jag återupplever så mycket från min egen läsning. Jag ser fram emot att läsa just Madicken högt också, men det vill inte dottern ännu. En hel del Bullerbyn och Lotta på Bråkmakargatan har det varit dock! Och jag kan verkligen rekommendera Gunnel Lindes Mamm- och pappsagor!

  (Och just nu funderar jag på om jag inte ska introducera lite Unnerstad och Lilla O också.)

  Svara
  • Jag skippar också en del krångliga textpartier men i övrigt är det som du säger väldigt skönt att vila i texterna och läsa precis som de står. Dessutom är det väldigt givande att läsa välkända texter och drabbas av minnen och och igenkänning som man kanske inte var beredd på. Gunnel Lindes mamm- och pappsagor hade jag glömt att de fanns men jag älskade dem som liten så dem ska jag verkligen försöka introducera framöver 🙂

   Svara
  • Verkligen högt! Själv gillar jag det där med att ställa låga krav så att man nästan garanterat klarar av dem 🙂 Nu hör det till saken att jag vid förra nyåret var inne i en djup svacka och inte hade läst särskilt mycket på ett tag och för att motivera mig till att läsa mer satte jag den ganska moderata förhoppningen till en bok i veckan. Att det blev det dubbla beror på biblioteksvikariat och de (av mig) nyupptäckta recensionsexemplaren 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.