Det blir en vår också

Om ingen helt oförhappandes kastar ett jobberbjudande i knät på mig (det är alltså helt ok att göra det!) så tänker jag plugga också i vår. Och precis som under hösten blir det, vid sidan av jobbsöket, en rad mer eller mindre onödiga kurser som ska läsas. Jag fortsätter förstås med min barn- och ungdomslitteraturkurs och plusar på med en kurs om skräck och romantik (kurslitteraturen är helt fantastisk för en skräck/vampyrnörd som jag, vad sägs exempelvis om Fighting the Forces. What´s at stake in Buffy the Vampire Slayer?) och en i modern angloamerikansk populärfiktion. Helt oanvändbart förmodligen men hej vad roligt! Dessutom intalar jag mig att jag ska ha användning av det när jag slutligen får mitt bibliotekariejobb. För att inte tala om hur behjälpt jag kommer vara av det som bloggare…

Vid sidan av jobbsökeri och studier så har jag också efter den monumentala säljsuccén* som är min avhandling fått blodad tand och bestämt mig för att skriva en roman. Det är förvisso inte första gången men den här gången har jag faktiskt en plan, en idé, en handling och några människor som jag vill berätta om. Men det ska skrivas också och det är väl där bristen på självförtroende kommer in i bilden. Just nu skriver jag ca 5-10000 tecken om dagen men känslan av att jag kommer kunna fortsätta så fram till en färdig text har inte riktigt infunnit sig. Jag tänker att om jag på det här sättet outar mina planer så har jag inte bara satt extra press på mig själv utan också gjort projektet mer verkligt. Om det är särskilt smart eller rent av outsägligt dumt visar sig väl vad det lider.

Våren kommer alltså inte bli direkt händelsefattig utan fylld med roliga äventyr. Skönt dessutom att äntligen kunna prata om den annalkande våren utan att verka allt för tidigt ute. Det är ju i alla fall vårtermin nu… Vad sysslar ni med nu när vi närmar oss ljusare tider? Studier, jobb, nytt, gammalt?

* nu är jag möjligen liiite ironisk. Till dags dato har avhandlingen sålt i sammanlagt 0 exemplar. Men jag har ju gett bort några. Så det så. Och opponenten har i alla fall läst…

16 svar på ”Det blir en vår också”

 1. lycka till med kurser och jobbsökerier. 🙂 jag ska påbörja en bibliotekareieutbildning (jätteglad över det) men samtidigt leta jobb till min 2 år ”gamla” utbildning som jag nu är rädd blivit för gammal. :s

  Svara
  • Tack, jag behöver all peppning jag kan få! Men det är väldigt roligt och spännande att ha ett verkligt projekt, inte bara pressande och läskigt alltså 😉

   Svara
 2. Åh det lät som en rolig kurs – vart går du den? Som gymnasielärare har jag egentligen ingen tid alls att plugga själv men jag är så sugen på en litteraturkurs av något slag…

  Svara
  • Det är en distanskurs på Linnéuniversitetet ska jag läsa om skräck och romantik och den andra littkursen ges av Umeå universitet (också en distanskurs). Den kurs som jag redan går och nu fortsätter på är en distanskurs vid Karlstads univeristet (det är inte som att jag försöker läsa något på alla högskolor men snart har jag i alla fall gjort det 😉 )

   Svara
 3. Sen måste jag bara fråga… är det ett recensionsex du fått tag i av Ajvide Lindqvists senaste… För den har väl inte släppts ännu?! Jag väntar och längtar…

  Svara
 4. Kul och spännande vårprojekt du har! Inte har du tid att jobba 😉
  Själv: Gammalt jobb men livar upp med att ta föräldraledigt en dag var annan vecka för kvalitetstid med sonen. Det går inte att se mer fram emot VÅR än jag gör just nu tror jag. Snö be gone!

  Svara
  • Nej, jobb har jag ju inte alls tid med men jag skulle kunna ha tid att hämta ut en löneutbetalning då och då 😉

   Skönt med lite föräldraledigt i vardagslunken! Låter som en klok satsning tycker jag. Och när det gäller vår och vinter är jag helt på din sida. Jag blev nästan förtvivlad imorse när det snöade – igen…

   Svara
 5. Jag ska börja en magisterutbildning i litteraturvetenskap på Södertörn och förhoppningsvis även läsa en extrakurs om biografin som historiskt dokument, på distans från Örebro. Lycka till med romanen! Själv har jag tre inskickade manus som väntar på svar… håll tummarna 🙂

  Svara
  • Jag håller självklart tummarna, hårt! Tre manus är ju rätt imponerande, jag blir stolt om jag orkar ro ett i land ;). Spännande och roligt med ny utbildning också, litteraturvetenskap är ju alltid spännande och kursen om biografin som historiskt dokument låter ju också väldigt rolig för en historiker som mig.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.