Om böcker jag en gång älskat 1

Just nu älskar jag Kelly Links novellsamling Pretty Monsters ganska så intensivt. I den näst sista novellen som jag läste häromkvällen dök det dessutom upp en referens som gjorde mig såväl glad som nyfiken. En karaktär rekommenderar en annan karaktär att läsa Connie Willis… Inte så uppseendeväckande kanske men om ni tar med i beräkningen att jag för x antal år sedan var huvudlöst förälskad i Willis tidsresetegelsten Domedagsboken så förstår ni kanske bättre min glädje över påminnelsen. Alltså vill jag genast läsa Willis igen och en omläsning av Domedagsboken vore kanske på sin plats, om jag räknar rätt måste det vara lite över 15 år sen jag läste den senast (svindlande!). Jag är dock lite rädd för att solka minnet av den och bli grymt besviken. Är det någon av er som läst Connie Willis i vuxen ålder och tycker ni i så fall att det var något att ha? Favoritböcker, böcker att undvika – alla tips och varningar emottages tacksamt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.