21 april 2024

Fiktiviteter i London del 2

Vi var ju inte riktigt klara med London… Kvällen innan vi skulle åka hem fick vi det där obehagliga sms:et om att flyget var inställt vilket ledde till att vi under hela vår tänkta hemresedag hängde på telefonen för att få tag i flygbolaget. Tämligen irriterande så var det en solig dag med några grader plus som i och för sig passade finfint för en utflykt till Notting Hill men som var aningens för full av osäkerhet och orosmoln för att passa en kontrollfreak som mig. Till slut fick vi dock veta att vi (troligen) skulle kunna ta oss till Köpenhamn på torsdag men därifrån fick vi klara oss bäst vi kunde. Tack för det British Airways skulle man kunna säga men i ögonblicket var glädjen på topp över att vi verkade kunna ta oss hem till barnen före julafton.

Sen blev det utflykter som vi inte hunnit med för hela slanten – Tower Bridge, The Globe och Tate Modern som jag verkligen inte velat vara utan. Dessutom ringde plötsligt resebyrån och erbjöd en resa mellan Köpenhamn och Göteborg så det var rätt mycket frid och fröjd mitt i all längtan och oro.

Sista Londondagen drabbades jag av mystisk utmattningssmärta i foten och kunde inte ens knöggla mig i skorna så jag fick sitta i sängen och läsa min inköpta Firefly-bok (från Forbidden Planet förstås. På bilden syns också ett synnerligen välbehövligt glas whiskey, 2010 års läsdagbok och en hotellkroppslotion som stank citron…) och ladda batterierna inför hemresan. Vilket visade sig behövas… Efter diverse förseningar och en bragdartad spurt genom Kastrup med påföljande bilresa genom snörusket landade vi slutligen hemma sent på kvällen den 23 december och tidigt på julaftons morgon anlände vi likt jultomtar till barnen som inte brydde sig särskilt mycket över det…

Slutet gott, allting gott som man säger… Sammanfattningsvis var resan såväl lyckad som misslyckad men London har knipit åt sig en stor plats i mitt hjärta och jag är helt övertygad om att jag kommer återvända många gånger. Helst under sommarhalvåret dock…

6 tankar på “Fiktiviteter i London del 2

  1. Firefly-boken där… *dregel. Är den baserad på vad som redan visats i serien, filmen, eller helt ny historia? Och skriven av vem? 🙂

    1. Firefly-boken är mitt bästa nördfynd på länge 😉 Det är en samling vetenskapliga texter som diskuterar och analyserar serien Firefly och filmen Serenity ur olika aspekter (teman, språk, musik, feminism osv). Oerhört intressant och kul läsning. Vill du titta lite närmare så finns den på adlibris exempelvis (man behöver alltså inte åka till London 😉 ): http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1845116542

  2. Tusan, jag tror jag glömde att lämna London-tips till dig! Hur som helst så ser din resa så trevlig ut att jag bokade London-tripp själv nyss. Åker om en månad och håller tummarna för inte så mkt snö. = / Tate Modern ska jag besöka. I övrigt hänga hos min vän, dricka öl på hennes lokala pub och köpa en (och annan) bok! Februari kan vara lite hur som helst. Förrförra året var jag där vid samma tid och då var det snö första dan och 15 grader med solsken den sista.

    1. Trots att det blev lite kaotiskt mot slutet så blir jag lite avundsjuk på dig som ska dit snart 🙂 Det låter alldeles underbart med pub, prat och böcker och Tate Modern var något helt klart över det förväntade. Hoppas du får februarisol hela vistelsen den här gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.