Mina tio

Två träd i en bokskog, Johanna L, Bokbabbel och What You Readin´ har alla gjort det – listat böcker som står hemma och samlar damm men som ska bli lästa under 2011. Eftersom jag själv pysslat med att få in några böcker som står i bokhyllan sedan allt för länge i någon sorts ”läsplanering” så utökar jag den till min alldeles egen 10-lista. Det här är ingen direkt läsutmaning utan snarare en lustlista – jag vill verkligen läsa dessa böcker och jag vill läsa dem alla nu. Eftersom det inte går så får jag portionera ut dem lite under året men listan ser i alla fall ut såhär:

Dark Places av Gillian Flynn – sägs vara ännu bättre än Sharp Objects och Helena döpte till och med sin nya blogg efter den så den är ju ett måste… Läst i januari.

Fragile Things av Neil Gaiman – novellsamling som jag läste ca 100 sidor i redan i somras och kände mig mycket hemma hos.

The Killing Circle av Andrew Pyper – seriemördare+skrivcirkel=vinnande kombination?

The Small Hand av Susan Hill – The Woman in Black var ju superläskig, jag har dock fått indikationer om att denna ska vara lite mer beskedlig (men bra).

Generation Loss av Elizabeth Hand – Tipsen och omslaget lockade mig till köp men nu börjar läspeppen också bli svår att stå emot.

Oryx & Crake + Kattöga (läst i februari) av Margret Atwood – kommentarer är väl överflödiga efter mitt totalälsk av Alias Grace häromveckan.

Den glömda trädgården av Kate Morton – den här boken var tänkt som julläsning men den hanns helt enkelt inte med.

Sister av Rosamund Lupton – ännu en av dessa bloggtipsade böcker som jag bara kommit mig för att köpa än så länge…

Fallen av Joyce Carol Oates – det är dags för en Oates igen efter den monumentala Älskade syster-besvikelsen från i höstas.

Har ni några böcker i bokhyllan som ni längtar efter att läsa eller tar ni tag i saken direkt? Själv köper jag periodvis en hel del böcker som jag sedan inte hinner läsa – är det ett ”problem” som känns igen?

Uppdatering: Helena utropar vinter 2011 till ”stora skräckläsningsvintern” vilket naturligtvis låter toppen i mina öron. Övre halvan av min lista kan ju lätt stoppas in i skräckkategorin (tror jag i alla fall såhär innan läsningen börjat) så jag prioriterar naturligtvis dem och låter dem bli en del av de återstående gastkramande vintermånaderna…

13 svar på ”Mina tio”

 1. Nog känns det igen nog. Jag står inför en nerpackning av mina bokhyllor inom kort, men när uppackning sker ska jag nog hoppa på det här tåget och lista några som bara måste läsas!

  Svara
  • Ner- och uppackningar är ju jättejobbigt men samtidigt ett av de bästa sätten att få syn på vad man verkligen har där i bokhyllan. Det är många bra böcker som brukar gömma sig ganska duktigt 😉

   Svara
  • Det ska jag verkligen göra, den första (vet inte vilken jag ska välja än) får jag nog tid att läsa nästa vecka 🙂

   Svara
  • Kombinera! Visst har väl du också några skräckisar som samlar damm? Kanske fem riktigt dammiga böcker och fem rena men förskräckliga…?

   Svara
 2. Åh så många fantastiskt bra böcker på den listan! Har läst alla utom Sister (som jag också vill läsa – tror det var Bokbabbel som tipsade) och Fragile Things (som faktiskt står oläst i min bokhylla, lämpligt nog). Du har så många fina lässtunder framför dig! Är nästan lite avis, särskilt på Flynn, Hand och Atwood.

  Ska också komponera ihop en tiolista! Fast med tanke på antalet olästa böcker i bokhyllorna borde det snarare bli en femtiolista, eller, hemska tanke, hundralista…

  Svara
  • Jag skulle också lätt få ihop i alla fall en femtiolista men en sån skulle nog bli mer krav- än lustfylld…

   Jag ser oerhört mycket fram emot att läsa alla de här men särskilt de du nämner eftersom jag är helt övertygad om att jag kommer älska dem efter alla tillförlitliga tips jag fått 🙂 Det är dessutom dags att ta tag i någon av dem nu eftersom jag läst några ganska sega böcker på slutet och behöver få lite läsuppmuntran.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.