13 april 2024

sökes: ny bokbästis!

Jag är för tillfället, efter några segare läsupplevelser, i akut behov av en riktigt god bok. Ni vet sådär riktigt, riktigt bra. En bok som suger tag i en, ruskar om och inte vill släppa taget. En bok som man längtar till varenda sekund man inte hinner läsa. En bok som får allt annat att blekna. En Alias Grace, The Passage eller Blonde. En bok att bli bästis med och älska hela livet. En sån, typ…

Det är inte som att jag saknar uppslag eller ens böcker i min absoluta närhet (hm, det trodde ni kanske inte heller) men jag vet liksom inte vad jag är suuugen på (sa hon med gnällig stämma). Ett i-landsproblem javisst, men likväl ett problem. Någon som har en aning om vad jag är suuugen på att läsa härnäst? Min enda ledtråd är att det bör bli någon av ”de tio”

10 tankar på “sökes: ny bokbästis!

 1. ”Dark Places” ju (även om jag själv föredrog ”Sharp Objects” litelite). Inte heller jag har läst något omvälvande hittills i år, eller The Passage älskar jag ju men den går det lite långsamt med bara. Men allt annat har känts lite sådär halvbra. Tycker mig minnas att det var samma sak förra året, kanske är det nåt med januari…?

  1. Januari är ju i seg en oerhört seg månad så det kanske smittar av sig på läsningen… Jag minns att jag var hälften lycklig, hälften frustrerad när jag läste The Passage just för att jag ville ha tid och möjlighet att bara sitta ner och sträckläsa när jag inte kunde. ”Dark Places” ligger nog bra till, vi får se i eftermiddag när jag är färdigjobbad men som sagt den ligger bra till.

 2. Hade du läste ”The Eyre Affair”? Som boknörd måste man nog läsa minst en ur Fforfes serie.
  Den glömda trädgården var bra, mysig men inte omvälvande…

  1. Nej jag har inte läst Fforde än men jag har förstått att det är ett måste 🙂 När det gäller Trädgården så är det nog det jag förväntar mig – mys men ingen världomvälvande…

 3. Som sagt: på din tiolista finns det massor av bokbästisar. Inventera där är mitt stalltips. 🙂

  Jag vet vad du menar förresten, jag söker också något riktigt uppslukande och härligt. Tror att The Passage, som jag hemmaläser när jag inte sover (tröttheten, usch för januari!), är lösningen. Gäller bara att få tid till den där läsfåtöljsmysläsningen.

  1. Ja, det är ju det där med tiden… Den här veckan, innan vårkurserna drar igång har jag tid med lite läsning på dagarna men det håller ju inte länge… När våren kommer hoppas jag också på mer ork(=tid som inte går till sömn). Och det blir något från tiolistan, det blir det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.