21 april 2024

Skarpt läge!

Jag tänker på intet sätt försjunka i några utgjutelser kring hur sjuuuk jag varit och hur oerhört synd det naturligtvis fortfarande är om mig och allt det där. Men en sida av det vidriga myntet som ni dock måste få full insyn i är att nämnda sjukdom fört med sig en total ovilja mot läsning. Förstår ni vad jag säger – jag vill inte läsa… Förvisso har jag ägnat mig åt att läsa om Bridget Jones men enbart för att den ingår i en kurs och förvisso finner jag viss njutning i den omläsning av slumpvis valda Sookie Stackhouse-romaner som jag i min förtvivlan företagit mig. Men i övrigt är det liksom bara lustfritt. Ni förstår allvaret va? Vad ordinerar bokbloggsdoktorerna? Tror ni att det går över självmant eller måste jag sätta in drastiska åtgärder och hur bör i såfall dessa se ut?

10 tankar på “Skarpt läge!

 1. Hej Helena,
  En hädisk tanke: du kanske blev sjuk för att få lov att tillåta dig en paus i läsningen. Du vet, kroppens visdom…
  Ha det varmt
  C

  1. Det är ju iofs möjligt men jag tror mer på att jag behövde paus från annat i så fall men visst ska man lyssna på kroppen och har den nu bestämt att jag inte orkar med några djupare läsprojekt så har den…

 2. Jag är inte stor på att läsa om böcker, det låter som en rejäl lustdödare för mig. I alla fall när det handlar om böcker man läst relativt nyligen…

  Som jag ser det har du två alternativ:

  Nummer 1: Ta en paus. Låt lusten komma till dig.

  Nummer 2: Sätt dig ner och tvinga dig själv att läsa en timme med en bok som är lättsam och lätt att komma in i. Typ chic-lit eller varför inte en spänningsroman alt. deckare?

  Jag håller tummarna för att din läslust snart kommer tillbaka igen 🙂

  1. Jag älskar att läsa om (vissa) böcker men jag gillar att se om bra filmer också (många gånger) så jag är kanske lite speciell 😉 Jag blandar dina tips för tillfället – tar en paus men sticker emellan med några sidor lättsmält (omläsnings-)litteratur när det känns ok. Det som känns bra är i alla fall att jag känner mig helt övertygad om att lusten kommer komma tillbaka den här gången också.

    1. Ja, det är väldigt trevligt. Kanske är det som får bli räddningen för mig nu när jag inte vill läsa 🙂

 3. Hm. Du har redan testat Bridget, säger du. Även del två?

  P & P då? Tv-serien blir man frisk av också, fast inte förrän efter 6 timmar när man sett klart den, som tur är.

  Skulle kunna tänka mig att A room with a view kan funka också.

  1. Det är inte helt omöjligt att vi har lösningen här. Pride & Prejudice känns ju som den ultimata tillfriskningsboken och kanske borde jag smyga ner filmen i packningen inför helgens hotellvistelse. Tack för tipset o du allvetande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.