En lördag

Ibland kan man faktiskt ha det riktigt trevligt utan att sitta och uggla med en bok. Idag är min andra dag i Göteborg och en som jag helt och hållet ägnar åt trevligheter (om man räknar bort hostan som jag ägnar ganska stor del av min tid åt förstås 😉 ). Såhär på kvällskvisten sitter jag och skriver lite i min relativt snåriga men förhoppningsvis inte helt hopplösa roman. Förmiddagen ägnade jag åt lite smådesperat klädshopping – man vill ju vara snygg när man håller sitt livs första föreläsning så man inte känner sig helt och hållet bortkommen från början – och allmänt strövande in och ut i olika butiker. Det blev lite bokaffärer också men mer om det en annan dag. Sen när klockan närmade sig ett sökte jag mig till biografen och fick sjunka ner i en sjukt skön fåtölj (ja, jag somnade nästan innan filmen kom igång…) för att se The King´s Speech. Den värmer ett anglofilt hjärta kan jag säga. Fina, fina Colin Firth, underbara Geoffrey Rush (ja, jag vet att han inte är engelsman men det här anglofila hjärtat är stort och omsluter honom också), alltid fantastiska Helena Bonham Carter och så London. Och historia. Och några rejäla stick i hjärtat plus riktiga skratt. Fint! Man kan ha det väldigt, väldigt bra en alldeles egen dag i Göteborg. Nu ska jag sluta sakna mina barn en stund till och äta massor av godis 🙂

3 svar på ”En lördag”

 1. Vad härligt det låter! Jag blev positivt överrumplad av fina King’s speech och hade en riktigt mysig stund framför den (också ensam, fast inte själv…) 🙂

  Svara
 2. Åh vad roligt med roman! Ser fram emot den. 🙂 Jag har också ett par på lut, inbillar jag mig, men just nu är det mest lösa idéer och ett par utkast i datorn. Känner igen det där med snårigheten…

  The King’s Speech vill jag också se btw!

  Svara
  • Snårigt, ja… Just nu är det snårigare än önskvärt men jag inbillar mig att om jag bara skriver på så kommer jag ut ur snårigheten och sen kan jag skriva om och skriva om tills det blir bra 😉

   King´s Speech var som sagt riktigt, riktigt bra så den måste du förstås se!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.