Nu blir jag orolig på riktigt…

En boknörd på grönbete i stora stan (i alla fall i relation till där hon brukar befinna sig) med ett presentkort modell större på en favoritbokbutik (läs sf-bokhandeln). En vacker bild, visst är det? Bäddat för succé och upplösande av läsblockering och idel glada miner. En bild av något som inte kan gå fel.

Men eftersom boknörden är jag och något verkar ha blivit fel med min hjärna på sistone så klev jag relativt surmulen ut från butiken i lördags med 0 (noll!) böcker i påsen. Noll! Visst tittade jag på en Connie Willis men den var del ett i en serie och sånt orkar jag inte med just nu. Och så tittade jag på en Octavia Butler men sen tänkte jag på att jag ju inte läst den jag redan har av henne och att jag nog borde göra det först (sen när blev det ett argument för att inte köpa en bok?). Sen stod jag och höll lite i The Terror av Simmons men det var en så trist och pyttig pocketupplaga att jag ställde tillbaka den. Sen stod jag en stund framför skräckhyllan och äcklades över vampyrinvasionen (jo, faktiskt). Efter det gick jag ett varv och funderade på några Buffy-album men så slog det mig att jag ju fortfararande inte bestämt mig för om jag vill läsa den där åttonde säsongen. Sen tog jag ett varv till och sen gick jag ut.

Det måste vara någon form av sjukdomstillstånd! Jag behöver alltså inte lägga en enda av mina egna kronor på böcker utan skulle bara kunna lösa in mitt presentkort och få böckerna men jag hittar inget jag vill ha. Det enda jag har att anföra är att jag inte hade så väldigt mycket plats i mitt bagage men några böcker kan man ju alltid trycka ner. Jag är således djupt oroad över mitt eget beteende och ämnar snarast försöka lösa situationen. Jag tror i dagsläget att bokrean kan göra mycket för mig i år – och om inte så vet jag att det verkligen är dags att lägga in mig någonstans för seriös vård…

9 svar på ”Nu blir jag orolig på riktigt…”

 1. Eeehh… jag tror du måste ha varit sjuk och ouppmärksam. Det finns ju tuuusen bra böcker på SF-bokhandeln. En hel hylla alternativhistoria. En massa smaskiga sf-böcker (som Halfhead!). En hel del Delany, som inte alltid är så lätt att hitta annorstädes.

  För att inte tala om deras utbud av sf-tv-serier.

  Nädu. Underkänt! 😉

  Svara
  • Jag kan bara hålla med, det är helt klart underkänt på ett sådant beteende. Om inte annat så borde ju sf-tvserierna precis som du säger ha fått mig på andra tankar. Jag drar en gammal filt över mig en stund och skäms innerligt så kan jag förhoppningsvis komma ut som en ny och bättre människa om en liten stund…

   Svara
 2. Jag stod också på SF-bokhandeln och irriterade mig över vampyrinvasionen på skräckhyllan. Tog upp bok efter bok och släppte dem med avsmak när det hintades om vampyrer i baksidestexten. Att Twilight med karbonkopior ens står på skräckhyllan är förresten obegripligt, de borde stå på romance.

  Svara
  • Helt klart hör de hemma på romance-avdelningen. Det finns ju vampyrer som är skräck men det är ju inte särskilt många i ärlighetens namn. Det måste vara ett tecken på att det blivit alldeles för mycket när jag, som ändå läser och gillar en hel del vampyrlitteratur, äcklas och tröttnar…

   Svara
  • Jag sitter och kollar lite på bokus reautbud och känner mig lite lugnad över att det finns en del som jag bara måste köpa. Det finns således hopp och det var kanske bara en ”sådan” dag 😉

   Svara
 3. Jag har länge varit trött på vampyrinvasionen. Skräckgenren har varit nerlusad med vampyrer i åratal och nu har de börjat föröka sig in i andra syskongenrer. Ända sedan jag började handla på sf-bokhandeln så har det varit vampyrer, vampyrer, vampyrer i skräckhyllan. Så fort det kom nya skräckböcker så var nio av tio om – vampyrer. Det finns förstås bra vampyrböcker men det här har pågått i åratal nu. För mig handlar det inte ens om monstervampyr vs romancevampyr längre. Jag är så j*a trött på dem. Mörk vampyrsensualism… frasen som jag faktiskt tyckte var så fin en gång i tiden gör mig numera mest spyfärdig. Variation, vad är det?

  Svara
  • Jag har läst en del vampyrböcker och gör det ju fortfarande men jag kan ändå bara hålla med i din trötthet. Jag tycker man kunde nöja sig med att trycka de vampyrböcker som är bra, på så sätt skulle man få ner antalet rejält 😉 Men skämt och åsido så verkar det gå bra att plocka in vampyrer i allt nu för tiden. Mitt hatobjekt just nu är nog ändå alla de där omskrivningarna av gamla kända böcker typ ”Little Vampire Vomen” och ”Jane Slayer” osv osv osv…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.