Bokreadags

Så börjar den dra igång så sakta, bokrean. Med kataloger och möjligheter att förhandsboka i alla fall. Och jag bläddrar och antecknar och funderar hit och dit och räknar lite till. Mycket är ju som vanligt samma överallt och en del känns tråkigt återanvänt från tidigare år men några måste-böcker hittar jag förstås.

Det blir inköp av Siri Hustvedts Sorgesång och så Agnes Grey trots att jag har läst den. Sen finns det några böcker som jag vill äga inbundet trots att jag har dem i pocket (Presidentens hustru till exempel som känns för tjock för pocket). Och så ska jag införskaffa Sharp Objects för att möjliggöra en omläsning på originalspråk. Och så den av Maria ständigt tipsade Var är Jane Eyre av Fforde 🙂 Kanske något mer? Vad ska ni köpa? Har ni några favoritböcker i årets rea? Jag bläddrar väl vidare några dagar till innan jag bestämmer mig för vad som ska klickas eller bäras hem den här gången. Kanske dyker det till och med upp läge för ett impulsköp av någon okänd men lockande bok, vem vet…

13 svar på ”Bokreadags”

 1. Ja, alla boknördar bör pröva Fforde!
  Jag har förbokat sharp objects på nätrean men har varit väldigt behärskad (hittills) med beställningarna i år.

  Svara
  • Jag har gjort en beställning nu men det blev inte den där reavarianten av Fforde eftersom jag insåg att jag ville läsa den på engelska. Så jag beställde en fullprisbok istället… Jag försöker också behärska mig lite men som du förstår så går det sådär.

   Svara
 2. Jag har beställt lite från nätet, men det blir mest ogenomtänkta impulsköp för mig på bokrean. Tror att jag endast har läst en av böckerna jag köpte på förra årets bokrea.
  Jag läser mest pocket, så för mig så är inte bokrean så lönsam, då nästan alla reade inbundna böcker redan har ett lägre pocketpris.
  (T.ex. så finns Agnes Gray som pocket, med samma omslag, för 39 kr :))

  Var är Jane Eyre? rekommenderar jag också 🙂

  Svara
  • Jag har ingen bokhandel runt knuten direkt så jag hänvisas ganska mycket till nätrean och där är jag inte så impulsstyrd direkt. Jag skriver listor och räknar och stryker och lägger till 😉 Jag läser också en del pocket men föredrar ändå inbundet så jag hamstrar en del böcker som jag redan äger i pocket men vill ha i inbunden variant istället (främst riktigt tjocka böcker som lätt bryts som pocket).

   Svara
 3. Åh,l jag blir stressad av att jag inte bokat än… jag tänkte mig också sharp objects bla. Och ett antal exemplar av Ett rum med utsikt för 19 kronor att ge bort till folk inför vårt bröllop i Florens. Och lite annat smått och gott, förstås.=)

  Svara
  • Vilken smart idé att köpa en hög ”Ett rum med utsikt” att ge bort! Jag tror inte att du behöver känna dig stressad, de har nog några ex på lager 😉

   Svara
 4. Oj, det här med bokrean har jag totalt missat. Jag har inte ens reflekterat över att det är den tiden på året. Trevligt med en liten påminnelse om den 🙂

  Svara
  • Oj, oj, oj – jag har väntat i veckor (eller månader om jag ska vara riktigt ärlig) på att den ska komma igång så här missas inget 😉

   Svara
 5. Ah, jag har kikat en hel del (fastan jag lovade mig sjalv att jag inte skulle gora det…) och har hittas massor!
  Men…frakten ar ett problem. Kopa och lata det vanta hemma hos mina foraldrar tills jag kommer hem till Sverige (ev. i December), eller be nagon skicka ner det till Afrika for en rejal summa…? Da blir det ju inte sa mycket rea, eller hur?

  Svara
  • Nej, det är ju förstås ett problem… Jag trodde aldrig jag skulle ta orden i min mun men det bästa kanske är att skippa årets rea och ta igen det rejält nästa år istället?

   Svara
 6. Umberto Ecos ”Om fulhet” trots att priset är högt för att vara rea. 199 på Bokia, 169 på Akamibokhandeln. Annars är ju det reade från det stående sortimentet ofta intressantare än det som står i katalogen

  Svara
  • Jag håller definitivt med dig om att rea på det stående sortimentet alltid är roligare än katalogerna som ju är väldigt fattiga på överraskningar. ”Om fulhet” är ett bra tips på en bok som jag länge velat läsa.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.