Jag hjärta Margaret

Idag är den där kärleksdagen som vi inte firar så särskilt mycket här hemma. Visst har jag pussat en del på mina barn men det gör jag (nästan) varje morgon. Och maken och jag får väl ropa några kärleksbetygelser under den där kvarten när han kommer hem från jobbet och jag springer omkring som en yr höna för att få med allt som jag ska ha med till mitt kvällsjobb. Kärleken sprids alltså normalmycket idag och kanske till och med lite mindre eftersom vi knappt hinner ses. Jag är rätt övertygad om att vi tar igen det någon annan dag istället 🙂 Men lite extra litterär kärlek kan jag ju passa på att ösa ur mig här. Just nu är jag oerhört och virvlande kär i underbara, underbara Margaret Atwood. Herregud vilken författare hon är. I december läste jag Alias Grace och blev huvudlöst förälskad i språket, drivet, de skarpa och inte sällan obehagliga karaktärerna. Nu läser jag Kattöga och kan inte låta bli att falla i trans över hur oerhört skicklig hon är Margaret, utan att bryta illusionen. I vissa fall kan ju författare vara så duktiga på språket att historien kommer i skmundan men så är det aldrig med Atwood, det är liksom bara perfekt… Sen ska jag ju inte förtiga det faktum att jag ibland måste lägga undan boken och må lite dåligt. Det är så starkt obehagligt i vissa lägen att jag mår illa men jag längtar samtidigt tillbaka varje sekund jag har boken ihopslagen. Det är läslyx, och djup läsnördskärlek!

6 svar på ”Jag hjärta Margaret”

 1. Men vad härligt med lite vardagskärlek så där. Att kunna ta med sig kärleken i väskan när det är för ont om tid till den övriga kärleken. Visst är det underbart när man hittar något att läsa som man bara måste älska.

  Svara
 2. Att ägna den där sk kärleksdagen åt att lovebomba Canada’s finest (förutom Neil Young…) låter som en alldeles ypperlig idé! Nu var det över ett decennium sedan jag läste Kattöga men jag vill minnas att jag var precis lika förtjust som du. Och du har så många fina Atwoods framför dig, jag blir nästan lite avundsjuk! När du smält Kattöga tycker jag att du ska låta antingen Oryx & Crake eller Rövarbruden bli din nästa utflykt i Atwood-land. Fantastiska båda två.

  Svara
  • Det där att jag har så många Atwood kvar är lite av det bästa med henne just nu faktiskt 😉 Jag har Oryx & Crake i hyllan här hemma och har nog tänkt att det ska bli nästa. Just nu känns det som att jag skulle kunna ägna hela 2011 åt Atwood men om jag känner mig själv rätt så stoppar jag väl in lite annat på vägen också… Man måste ju variera sig lite 😉

   Svara
 3. Jag har lånat många böcker efter inspiration av dig och nu står även Kattöga i min bokhylla och väntar snällt på att jag ska bli klar med min nuvarande läsning. (Mitt lästempo är för tillfället ganska lågt.) Tack för alla tips och ha en bra dag! 🙂

  Svara
  • Vad glad jag blir! Roligt att få inspirera till bra läsning 🙂 Jag läste ut Kattöga igår och jag tycker att den är fantastisk rakt igenom, hoppas att du också gillar den!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.