Tematrio om bloggande/läsande

De senaste veckorna har jag haft anledning att fundera en del kring min läsning och hur den kopplar till bloggen på olika sätt. Allt har sin grund i läströttheten som drabbade mig tidigare i vinter och som fortfarande sätter sina spår. Därför passar det ju fint att Lyran den här veckan vill att vi ska berätta tre saker som har med just läsande och bloggande att göra.

Sen förra våren när jag kom ur en rejäl lässvacka och bestämde mig för att ge bloggen en ny chans efter några månaders paus har min läsning skjutit i höjden. Förra våren upptäckte jag dessutom det här med recensionsböcker vilket ökat på läsfrekvensen ännu mer. Under 2010 läste jag 3-5 romaner i veckan samtidigt som jag skrev klart min avhandling och läste en del kurser… När jag i början av februari i år drabbades av den stora läströttheten blev det därför något av en chock. Jag ville verkligen inte läsa alls vilket ärligt talat var lite skrämmande. Nu läser jag igen men inte lika mycket. Kurslitteraturen får gå först och skönlitteraturen får den tid som finns därutöver. Det känns helt ok just nu att läsa mer moderata mängder skönlitteratur och läsglädjen har tack och lov börjat återvända.

Med minskad läsork följer för mig också vanligen en viss bloggtröttma. Därför driver jag just nu en inte helt underhållande bokblogg men jag hoppas att ni har överseende med det och är med mig när jag nu börjar återfå inspirationen igen. Jag har skrivit på under tiden av den enkla orsaken att jag gillar att hålla liv i den här lilla skapelsen som är Fiktiviteter och för att jag tycker att den har rätt att vara lite småtrist emellanåt också 🙂

Jag bloggar för att få skriva och uttrycka mig. Jag bloggar för att boktipsa och få berätta om verkligt bra böcker och lite för att varna för de tråkiga. Jag bloggar också för att det är ett inlägg i en pågående diskussion – den sociala samvaron är det allra, allra bästa med bokbloggandet och där har jag definitivt inte tappat inspirationen 🙂 Utan bloggandet hade jag inte lärt känna Lyran, fått diskutera Maria Lang (och annat) med Helena eller fått resa till bokmässan och stifta bekantskap med en massa nya bloggkollegor. Till exempel.

7 svar på ”Tematrio om bloggande/läsande”

 1. Men det går ju upp och ner, eller hur? Emellanåt är jag så lästrött att jag inte orkar lyfta en bok och ibland vill jag helt enkelt hellre göra annat. men suget kommer alltid tillbaka. För många verkar februari avra en allmänt kass läsmånad… Vi vintar om du inte orkar. Så lätt blir du inte av med oss.;)

  Svara
  • Skönt att höra 🙂 Jag pendlar också väldigt mycket i läslängtan, det konstiga den här gången är väl egentligen att jag haft en så lång period av intensiv läsning. Och februari verkar definitivt vara den allmänna lässvackemånaden (en allmänt kass månad över huvud taget faktisk), tur att den snart är slut!

   Svara
 2. Det låter ju väldigt bra det du skriver. Inget neurotiskt så att säga. Lusten kommer och går, fokus kan skifta och måste också få en chans att göra det.
  Kul ord, tröttma. Nyfiken, har du hittat på det själv eller kommer det någonannastansifrån?

  Svara
  • Lusten kommer och går, det svåra är bara att acceptera det ibland men just nu är jag i en väldigt accepterande fas 😉 När det gäller tröttma så vet jag inte varifrån det kommer, bara att jag inte uppfunnit det själv.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.