Attans också – kanske…

Upptäckte precis att jag ju faktiskt äger en av de där böckerna jag nyss beställde från The Book Depository*. Hm, borde kanske ha lite bättre koll på min bokhylla. Mitt försvar är (än så länge, jag jobbar på en utökning av det**) att jag nog knökte ner den i en sån där ”fyll en kasse för 40 kronor”-kasse på en loppis dagen innan jag skulle till London i december. Då kan man bli förvirrad och glömma. Även om man packat upp den sen dess, fört in den i en bok över inköpta böcker och ställt den i hyllan… Visst? Att det sen rör sig om Rövarbruden vars svenska omslag jag är smått allergisk emot och att jag fick tag i en riktigt snygg engelsk variant istället lättar ju också upp debaclet. Och man kan ju aldrig äga för mycket Atwood…

* Min allra första beställning från dem dessutom. Det kommer bli farliga grejer för min ekonomi i framtiden kan jag säga. Ingen fraktavgift och ofta avsevärt mycket billigare än svenska nätbokhandlarna. OMG (som kidsen säger…)!

** Jag håller till exempel på att formulera någon slags delförsvar på temat att det i alla fall inte är lika ”hemskt” som när Bokbabbel fullt medvetet skaffar ett extra exemplar av The Passage för att det jag skickade inte duger 😉

21 svar på ”Attans också – kanske…”

  • Men missförstå mig rätt, det är naturligtvis fortfarande helt ok, särskilt som jag nu har en oslagbar ursäkt för att dubbelköpa böcker. Jag är alltså inte kritisk utan istället tacksam, från djupet av mitt boknördshjärta 😉

   Svara
 1. En varning bara; det brukar ta TID att få böcker därifrån. Fyra veckor varje gång jag beställt…

  Jag akn adoptera både din rövarbrud o Bokbabbels ratade The passage-ex 😉

  Svara
  • Ja, jag beställde ju det här för en och en halv vecka sen (och upptäckte dubbelköpet först igår…) och det har inte börjat röra på sig än så jag förstår att det tar lite tid. Men det kan det vara värt.

   Vi får prata vidare om eventuella adoptioner när beställningen landat 😉

   Svara
   • Ja alltså det där med Book Depositorys leveranser upphör aldrig att förvåna mig. Nu har de blivit lite långsammare på att leverera till Finland, men tidigare kunde det gå på två dagar, d.v.s. snabbare än Adlibris någonsin levererat i Finland. Men tydligen tar det löjligt länge till Sverige. Mycket mystiskt.

    Svara
    • Jag fick faktiskt den första boken i min beställning nu i fredags vilket var en vecka efter att jag beställde vilket jag tycker är en helt ok leveranstid, får se hur lång tid det tar med resten av böckerna.

  • Visst är det riktigt, riktigt hemskt. Sådär så att man inte kan skylta med boken på biblioteket för att folk skulle vända och lämna lokalen. Typ. Sådär så att man nästan inte kan få sig till att bli sedd med boken i offentligheten…

   Svara
  • Jag tänker lite så också. Det slog mig precis att en annan bok i den där beställningen också är en dubblett – jag har beställt en superfin inbunden ”Alias Grace” för att byta ut min oerhört slitna och begagnade pocket med alla stavfelen. Det var i och för sig medvetet men att två av tre beställda böcker redan finns i hyllan hemma är kanske ändå inte riktigt friskt…

   Svara
 2. Det är helt okej att äga ett svenskspråkigt och ett engelskspråkigt ex av samma bok! När det gäller en så bra som som Robber’s Bride är det faktiskt nästintill exemplariskt. Säger kvinnan som äger fyra exemplar av Den hemliga historien (en svensk inbunden, en svensk pocket, en engelsk pocket och så Penguins nästan pervest snygga jubileumsutgåva från häromåret)…

  Svara
  • Skönt att höra! Den hemliga historien har jag i alla fall i två utföranden, en svensk pocket och den där snygga penguinutgåvan som du nämner. Hade pocketen först men när det väl kom till att läsa boken så var jag ju tvungen att ha en snyggare version, förstås…

   Svara
  • Det är väldigt dubbelt det där. Ska man köpa böcker är den helt fantastisk, ska man helst inte köpa böcker är den sjukt förledande och farlig… På egen risk säger jag 😉

   Svara
 3. Är det verkligen gratis frakt? Jag tycker det verkar som att frakten beräknas efter man lagt in beställningen, och då kan man ju få obehagliga överraskningar….Eller?

  Svara
  • Ja, på the Book Depository är det faktisk gratis frakt. Sen kanske de bakar in kostnaden i bokpriserna men det är inget jag lider av iaf i och med att de är såpass billiga.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.