Februari farväl

Mitt vinterhat har nått ovanligt höga höjder den senaste månaden. Det har varit snorkallt och snorigt, hostigt och magsjukt här i oändliga omgångar. Och jag har pluggat, tagit sista doktorandpoängen och jobbat en del. Det har helt enkelt varit rätt fullt upp, periodvis vedervärdigt och sjukt. Bara ibland har det varit lite kul och utvecklande också.

Med läsningen har det varit upp och ner kan man säga. Februari inleddes i den totala läsoviljans tecken. Jag läste inget och ville inte läsa någonting. Sen tog det sig sakta och den senaste veckan har jag läst riktigt mycket igen. Månadens bästa är utan tvekan Margaret Atwoods Kattöga, den kommer att vara svårslagen i år. En bättre medicin mot läströtthet kan jag inte tänka mig. Sämst den här månaden är utan någon egentlig medtävlare den bottenlöst usla  The Mammoth book of Paranormal Romance som jag tack och lov bara behövde läsa hälften av till min kurs. Men det var ändå 250 sidor. Timmar av mitt liv som aldrig kommer tillbaka…

Nu är det mars = nästan vårmånad = bättre humör ( i alla fall så länge det inte kommer mer snö och temperaturen håller sig på hanterbara nivåer dvs över -17 då vår värmepump lägger av). Vi går mot ljusare tider och min läsvilja ökar så sakteliga. Just nu läser jag Agnes Cecilia (kursbok), Döden & co (recensionsbok) och snart kanske också Vägen (en ständigt undanskuffad bok som jag nu i alla fall plockat ner ur hyllan för att äntligen sätta tänderna i).

6 svar på ”Februari farväl”

 1. Då är du ett steg före mig när det gäller McCarthy: mitt ex av ”The Road” står fortfarande i hyllan. Fattar inte varför, för jag är rätt övertygad om att jag kommer att gilla den. Kanske borde följa ditt exempel…?

  Svara
  • Risken är väl att du hinner före ändå för jag har en dålig vana av att plocka fram böcker och läsa några sidor innan jag tappar intresset, trots att de är bra. Men jag ska verkligen försöka med den här för så många säger ju att den är så bra. Vi kanske borde samläsa och ha en miniläsecirkel för att motivera oss…

   Svara
   • Mitt exemplar av The Road har avancerat till sängbordet, men läst har den inte blivit ännu. Har den på läslistan i mars. Och hade den där i februari också så det behöver visserligen inte betyda något…

    Låter som om du haft en seg februari, hoppas att det blir bättre i mars!

    Svara
    • Märkligt det där med böcker man vill läsa som aldrig riktigt hamnar överst i läshögen, ”Vägen” är definitivt en sån bok för mig också. ”Kattöga” var länge en sådan bok också men den är jag också lite glad att jag sparade, jag behövde den verkligen när jag väl tog mig an den 🙂

     Februari var mycket seg, mars kommer definitivt bli bättre!

  • Kul! Det känns som något sånt som jag behöver för att verkligen komma igång med den. Vi får höras om det om några veckor.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.