Attans också – kanske (del 2)

När jag publicerade mitt förra inlägg om den där Book Depository-beställningen förra veckan uppstod en liten diskussion kring leveranstider bland kommentarerna. Nu kan jag rapportera att för mig tog det denna gång en och en halv vecka att få alla böckerna. Det tycker jag är helt ok, i alla fall jag är beredd på betydligt längre väntetid när jag beställer långväga ifrån. Så allt är frid och fröjd på den fronten. Några mörka och besvikna moln hoppar sig dock när det visar sig att jag gjort en felbeställning. I och för sig en liten och inte alls särskilt kostsam men ändå. Jag beställde ju en snygg inbunden utgåva av Alias Grace, en The Robber Bride och en  The Handmaid´s Tale (Hej Margaret Atwood!) – trodde jag… Alias Grace och Robber Bride var vad jag förväntade mig men The Handmaid´s Tale by Margaret Atwood visade sig vara en bok om The Handmaid´s Tale. Inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag hyser gott hopp om att vara glad över den boken när jag väl fått tag i själva romanen men det riktigt negativa är ju att jag nu måste göra en ny beställning per omgående. Och det känns ju så tråkigt att bara köpa en bok när man ändå beställer så jag måste nog plocka ihop en liten hög till varukorgen. Riktigt, riktigt negativt…

10 svar på ”Attans också – kanske (del 2)”

  • Det är säkert något smart uträknat av dem för att det var min första beställning och de vill snärja mig ordentligt 😉

   Svara
 1. Haha. Har gjort såna konstiga saker själv också. Typ lyckats beställa tjockaste kommenterande utgåvan av någon bok som jag kanske eventuellt tänkte bläddra i.

  Och när jag köpte på mig Dorothy Sayers-deckare härom sommaren kom jag över en väldigt annorlunda utgåva av Sky of witness. Den var på engelska, och oläst (så vitt jag kunde bedöma), men vidhäftat var en ganska tjock (100 sidor?) häftad liten bok med engelska glosor från boken, sida för sida, översatta till svenska!!! Det var en oväntad raritet.

  Men på årets bokrea har jag tydligen lyckats beställa endast DEL 2 av Udolpho av Ann Radcliffe. Måste hitta ettan också, annars känns det lite bortkastat.

  Svara
  • Ja, man gör ju sina blunders som inte alltid behöver vara blunders. Såna där rariteter som din Sayers-deckare skulle man ju säkert aldrig komma på att leta efter så då får man helt enkelt förlita sig på slumpen 😉 Lite besvärande dock att ha enbart del två i en ”bokserie”, men det borde väl finnas att få tag på del ett också fortfarande. Men så är det ju det där att man då helst vill ha samma utgåva så att de inte skiljer sig åt. Lycka till med den jakten, hoppas det går bra!

   Svara
 2. Så det kan gå, och självklart kan du ju inte bara beställa en bok 😉 Jag beställer alltid från Amazon i England, har fått för mig att det är billigare. Men det utan att göra någon egentlig jämförelse. Gratis frakt om man beställer för 25 pund, så då gör jag ju alltid det. De senaste gångerna har böckerna skickats från Tyskland, fråga mig inte varför, men de har kommit inom en vecka.

  Svara
  • Nej, det går ju inte så jag håller på och filar på en liten beställning nu 😉 Amazon har jag aldrig beställt ifrån (jag har varit lite feg när det gäller att beställa från utlandet, fråga mig inte varför, men nu har ju fördämningarna släppt) men jag kommer med all säkerhet prova på det också. Jag har jämfört lite priser och det verkar variera lite om Book Depository eller Amazon är billigast, det går nog på ett ut om man köper mycket men vill man vara extraekonomisk så kan man ju jämföra varje bok.

   Svara
 3. Måste tipsa om en annan brittisk sida som är rent livsfarlig för plånboken: awesomebooks.com

  Extremt billiga begagnade böcker (finns nya också) med gratis frakt till Sverige. Oftast kan man fynda titlar för max 25 spänn om de inte är helt nyutgivna och på rätt många titlar gäller köp 4, betala för 3. Beställde alltid begagnat via Amazon marketplace förut, men det är nästan dubbelt så dyrt i jämförelse. Nu fyndar jag nästan alla mina böcker på Awesomebooks och har i princip slutat köpa nytt.

  Svara
 4. eyyy bree vem bryr sig reee tagga mannen ingen vill höra din åsikt va hemma o håll tankarna för dig själv aboo ni e tjock dumma bree

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.