Safran Foer-älskare se hit!

Idag eller möjligen imorgon kommer jag, om inget oförutsett och därmed irriterande händer, att läsa ut Jonathan Safran Foers Extremely Loud and Incredibly Close. Utan att trassla in oss i superlativer så kan jag ju säga att jag älskar den. Den är obeskrivligt bra (vilket kommer inverka klart negativt på den recension jag sen ska försöka skriva…). Den väcker sug efter mer. Och det är här jag tänker att ni som är bättre bevandrade i den Safran Foerska världen ska få hjälpa mig. Om ni vill. Snälla! Vilken bok ska jag gå vidare med? Är någon av hans vidare produktion ens i närheten av Extremely Loud eller kommer jag att bli besviken? Har vi en läsframtid tillsammans jag och Jonathan?

12 svar på ”Safran Foer-älskare se hit!”

  • Du bör i alla fall läsa just den här boken för den är alldeles, alldeles underbar. En av de bästa jag läst…

   Svara
 1. Älskade den med! Men har faktiskt inte kommit igång med någon annan bok av honom.
  Spännande att se om du väljer något mer och vad du tycker.
  Jag tror jag har varit lite nervös för att bli besviken när jag älskade mitt första möte så.

  Svara
  • Jag är också lite nervös över att bli besviken om jag läser en ny bok. Extremely Loud… känns som den fulländade boken på så många sätt.

   Svara
 2. Jag älskade också den boken. Sen läste jag Allting är upplyst, som jag inte alls älskade. 🙁 Men jag gillade däremot filmen. Tyvärr har jag inte läst nåt mer av honom, men Extremely… är ju så otroligt bra, så fler chanser kommer han att få av mig.

  Svara
  • Intressant… Vi får se om jag ger mig på den ändå kanske, Extremely är ju som du säger så oerhört bra att han förtjänat ett stort antal chanser 😉

   Svara
 3. Åh men herregud vad jag håller med. Det är en helt fantastisk bok. Jag blev kär i varenda mening när jag läste den.

  Har försökt mig på Allting är upplyst men det gick inte lika bra framåt.

  Svara
  • Precis så kände jag också! Jag ville anteckna var och varannan mening för att de var så briljanta, tänkvärda, sorgliga, fantastiska och allt vad de var. Tråkigt att höra om Allting är upplyst…

   Svara
 4. Åh, finaste finaste ”Extremely Loud…”! Har ”Allt är upplyst” hemma men har inte läst, har hört av många att den inte alls är lika bra. ”Eating Animals” är intressant men fakta och inte underbar fiktion

  Svara
  • Hans allra senaste bok (som väl kommit alldeles nyligt) ska ju vara någon sorts experimentbok där han klippt ut meningar från en annan bok, mycket mystiskt men ändå ett bevis för att han är så där fri i tanken som han verkar i ”Extremely Loud…”. Det kan vara för mycket begärt att man ska kunna följa upp en så fulländat fantastisk bok med något lika bra… Ska dock försöka mig på ”Allt är upplyst” någon gång och kanske också djurätningsboken.

   Svara
 5. Efter att ha läst ditt inlägg inser jag att Tree of codes måste bli min nästa Safran Foer-bok. Den verkar väldigt spännande. Och makalös är han sannerligen, jag vet inte när jag reagerade så starkt (och positivt) på en bok senast, om ens någonsin…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.