Ett litet stopp kanske?

Förra veckan gick det lite över styr kan man nog säga. Det var det där med att jag gärna ville införskaffa och läsa lite fler böcker av Selma Lagerlöf. Så det blev några besök på Bokbörsen. Och så råkade jag hitta ett paket med fem deckare av Maria Lang som jag inte hade för 10 kronor på tradera. Eller inte hade och inte hade – jag hade kanske två av dem i hyllan redan men vaddå, tio kronor är ju näst intill ingenting. Plus frakt då men ändå… Sen skyller jag litegrann på att min man drog iväg på konferens också mitt i veckan och någonting måste man ju roa sig med när man är alldeles, alldeles ensam. Jag tror att förra veckans skörd landade på tio eller möjligtvis elva böcker (jag tänker inte räkna efter). Det kanske är lite för mycket… I pengar räknat var hela äventyret rätt så överkomligt men hur ska jag liksom få plats med dem i bokhyllan?

Det är nog dags att ta ett vuxet bokköpstoppsbeslut här ett tag, hur tråkigt det än är. Kanske skulle jag ägna överskottstiden åt att läsa några av böckerna jag köpt… Det jag i alla fall kan säga säkert är att stoppet kommer att nå sitt slut i början av maj när den nya Sookie Stackhouseboken ser dagens ljus. Någon ände på vuxenheten får det faktiskt vara.

2 svar på ”Ett litet stopp kanske?”

  1. Men det svåraste är ju samvetet över att inte hinna läsa!! Och at ju fler man köper desto svårare blir det att ha översikt över vad man har i hyllan som man inte läst och vill läsa! Ska nog sluta sitta här och sätta mig med en kopp té, en av alla böcker och några snytnäsdukar nu…

    Svara
    • Helt rätt, det är klart det värsta med att köpa alldeles för mycket böcker. Å andra sidan har jag och min man ett fantastiskt bibliotek av olästa böcker hemma när vi går i pension 😉 Det låter som en bra plan för kurering att krypa upp med te och god bok i läsfåtöljen. Krya på dig!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.