Mycket kort sammanfattning

Läst i mars: 15 böcker

Bäst: Extremely Load and Incredibly Close (och att jag nu slutligen lärt mig titeln utantill…) och nyförälskelsen i Selma Lagerlöf. Och att jag började min vandring in i King-land förstås.

Sämst: Val McDermids The Mermaids singing som jag inte ens orkat recensera än (tro mig, jag har försökt) men som ändå är mer halvdålig än superkass.

Sammanfattningsvis: En bra läsmånad!

11 tankar på “Mycket kort sammanfattning”

  • Själva berättargreppet i Sjöjungfrun gillade jag, det där växelvisa mellan polisarbetet och mördaren. Men jag hade väldigt svårt för karaktären Tony Hill (heter han väl?) och hur han beskrevs, jag tyckte nästan att han blev lite löjlig med sitt profilerande. Som helhet är boken inte usel som sagt men jag gillade den inte heller. Som diskussionsämne på kursen där den ingick var den dock ypperlig 😉

   Svara
   • fortsättningen ”under ingrodda ärr” hör till de böcker där jag mer än tio år senare kan grubbla över slutet… Tyckte det var rå ruggigt (tyvärr löste hon det i en bisats i en senare bok men ändå…

    Svara
 1. Minns Sjöjungfrun som en riktig nagelbitare, och Ärren som lika bra. Om man delar in McDermid i bra/mediokra/dåliga (hon täcker ju alla tre) så hör Sjöjungfrun och ärren till de bra. Nu kommer jag ju aldrig att våga läsa om dem ifall jag upptäcker att du har rätt. ;-9

  Svara
  • Jag håller med om att McDermid var en nagelbitare men jag var en ganska motvillig nagelbitare eftersom jag störde mig på vissa karaktärer ganska mycket. Sen får vi ju ta med i beräkningen att jag är ganska allergisk mot deckare öht och att jag inte läste den frivilligt 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.